AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, Lapseki Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'Hayalleri birer birer gerçege dönüstüren bir iktidarin mensuplariyiz. Bir liderin arkadaslariyiz. Recep Tayyip Erdogan ve ekibi memleket sevdasiyla, millet askiyla yillarin biriktirdigi sorunlari torunlara havale etmeden çöze çöze bugünlere geldi' 'Bundan sonra da ayni kararlilikta Cumhuriyetimizin 100'üncü yilina emin adimlarla, Çanakkale Destani'ni yazdigimiz bu topraklarda sehitlerimizin ruhunu sad edecek eserleri, dev projeleri hayata geçiriyoruz'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Hayalleri birer birer gerçege dönüstüren bir iktidarin mensuplariyiz. Bir liderin arkadaslariyiz. Recep Tayyip Erdogan ve ekibi memleket sevdasiyla, millet askiyla yillarin biriktirdigi sorunlari torunlara havale etmeden çöze çöze bugünlere geldi." dedi.

Yildirim, Lapseki Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni'nde yaptigi konusmada, Lapseki'ye 3'üncü kez geldigini ancak 18 Mart 2018'de ilçede gerçeklestirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma törenini unutamadigini belirtti.

Köprünün temeli için düzenlenen törene 10 binden fazla kisinin katildigini animsatan Yildirim, "Hayaldi, gerçek oluyor, çogu gitti azi kaliyor. Önümüzdeki sene bu vakitlerde artik kuleden çikip tüm Trakya'yi, Ege'yi temasa edeceginiz ve üzerinden 5-6 dakikada geçeceginiz muhtesem eser Çanakkale'ye hizmet etmeye baslayacak." diye konustu.

Köprünün 100 yildir Türkiye'nin gündeminde oldugunu aktaran Yildirim, söyle devam etti:

"Niye yapilamadi? Niye bugünlere kadar olmadi? Bunu düsünmenizi özellikle istirham ediyorum. Memleket sevdalisi, millet sevdalisi olmak baska bir seydir. Hayalleri birer birer gerçege dönüstüren bir iktidarin mensuplariyiz. Bir liderin arkadaslariyiz. Recep Tayyip Erdogan ve ekibi memleket sevdasiyla, millet askiyla yillarin biriktirdigi sorunlari torunlara havale etmeden çöze çöze bugünlere geldi. Bundan sonra da ayni kararlilikta Cumhuriyetimizin 100. yilina emin adimlarla, Çanakkale Destani'ni yazdigimiz bu topraklarda sehitlerimizin ruhunu sad edecek eserleri, dev projeleri hayata geçiriyoruz."

Yildirim, AK Parti iktidarlari döneminde Çanakkale'ye 318 kilometre bölünmüs yol kazandirdiklarini dile getirdi.

Lapseki'ye 35 dönüm yesil alani ve millet bahçesini de kazandiracaklarini anlatan Yildirim, "Lapseki o günden bugüne büyük gelisme göstermis. Alt yapi büyük oranda hallolmus. Gençlik merkezleri gençlerin sosyallestigi, arkadasliklar kurdugu beraber gelecek planlari yaptigi yerdir. Içinde yok yok. Her türlü fonksiyon var. Egitim, bilim, kültür, spor her sey var. Türkiye genelinde 350 gençlik merkezi yapmisiz. Lapseki Gençlik Merkezi de bunlardan biri. Kisa süre sonra da insallah burasinin açilisini yapacagiz." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Lapseki Gençlik Merkezi'nin temeli atildi.

Törene, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Lapseki Kaymakami Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: AA