75 Yasinda Okuma Yazma Ögrenen Ayten Nine Mezun Olmanin Sevincini Yasadi

Adiyaman’in Kahta ilçesinde Kadin Gelisim Merkezi’nde açilan kursa katilarak okuma yazma ögrenen kadinlar, düzenlenen törenle sertifikalarini aldi. Kursu basariyla tamamlayan 75 yasindaki Ayten Gül, yillar sonra okuma yazma ögrenmenin sevincini yasadigini belirterek, emegi geçen hocalarina tesekkür etti.

75 Yasinda Okuma Yazma Ögrenen Ayten Nine Mezun Olmanin Sevincini Yasadi
2019 yilinda Japonya’nin Ankara Büyükelçiligi tarafindan verilen hibeyle kurulan Kahta Kadin Gelisim Merkezi’nde düzenlenen okuma yazma kursuna katilan 20 kadin, 4 aylik egitimin ardindan diplomalarini aldi. Düzenlenen mezuniyet töreninde okuma yazma ögrenmenin mutlulugunu yasayan kadinlar, cübbe giyip kep takarak bol bol hatira fotografi çektirdi.

Kurs ögretmeni Hilal Akbulut, “Kadinlarimiz burada basta okuma yazma ögreniyorlar. Daha sonra da kurumuzda ayni sekilde mesleki gelisim olarak dikis, nakis, kuaför ve ev atölyesi gibi bölümlere gidiyorlar. Buradaki amaç kadinlari topluma kazandirmak. Çünkü biz mutlu kadinin mutlu aile oldugunu biliyoruz. Bunun bilincindeyiz. Kadinlarimizi bu sekilde buraya yönlendirerek mutlu olmalarini saglamaya çalisiyoruz” dedi.

Özellikle dezavantajli kadinlara hizmet verildigini belirten Kahta Kadin Gelisim Merkezi Müdürü Medine Sahin ise, okuma yazma ögrenen kadinlarin artik telefon açabildiklerini, hastaneye gidebildigini söyledi.

Müdür Sahin, “Bugün mezun olan 20 ögrencimiz 4 aylik egitimlerinin ardindan diplomalarini aldi. Onlar için mezuniyet töreni düzenlendi.

20-75 yas arasindaki kursiyerlerimiz birinci ve ikinci kademe egitimden sonra okuryazar olarak ilkokul mezunu oldular. Hepsi çok sevinçli. Çünkü okuma yazma ögrenen kadinlarimiz artik telefon açabiliyor ve hastaneye hangi doktora gittiklerini biliyorlar. 2019 yilinda Ankara’nin Japonya Büyükelçiligi hibesiyle merkezimiz açilmis olup, 4 tane atölyeden olusmaktadir. Atölyelerimizin disinda oyun odasi, konferans salonumuz ve yemekhanemiz mevcuttur. Kursiyerlerimizin bir kismi ISKUR bünyesiyle gelmis olup, bunlar genel müdürlük tarafindan desteklenmektedir. Kurs hocalarimiz Halk Egitim Merkezi bünyesinde geliyorlar" diye konustu.



75 yasinda okuma yazma ögrendi

Yillar sonra da olsa okuma yazma ögrendigi için mutlu oldugunu ifade eden 75 yasindaki Ayten Gül 75 ise, emegi geçen tüm hocalarina tesekkür etti.
Kaynak: İHA