7 Çocuk Babasi Kuma Istedi, Kabul Etmedi Canindan Oldu

Diyarbakir’da 4 Subat’ta 7 çocuk babasi kuzeni tarafindan kursuna dizilen Emine Karakas canindan oldu. Annesi o caninin yakalanmasi için çagrida bulundu.

7 Çocuk Babasi Kuma Istedi, Kabul Etmedi Canindan Oldu
Olay, Bismil ilçesine bagli Selamet Mahallesi’nde 7 çocuk babasi ve evli olan Aslan Karakas’in 12 yil önce vefat eden amcasinin kizi Emine’ye asik olarak kuma almak istedi. 4 Subat’ta Bismil ilçesine bagli kirsal Selamet Mahallesi’nde yasanan olayda evli ve 7 çocuk babasi Aslan Karakas amcasinin kizi Emine’yi kuma almak istedi. 16 yasindaki genç kiz 2 yildir kendisine musallat olan Aslan’i kabul etmedi. 2 yilda genç kiz korkudan ne balkona çikabildi ne de okula gidebildigini aktaran anne Nurcan Karakas, kizinin korkulu rüyasi oldugunu kaydetti.

2 yil evden çikamayan genç kiz çareyi Batman’dan kendisini istemeye gelen baska biri ile bulmak istedi. Aile kendisini istemeye gelen kisiye 2 yil sözlü kaldiktan sonra evlenme sözünü alir almaz Batman iline alisveris için çikan Emine ve annesi yolda haberi alan cani kuzeni tarafindan evinin balkonundan ates ederek aracinda saldiriya ugradi. Agir yarali halde Dicle Üniversitesi Tip Fakültesi Hastaneleri’nde tedaviye alinan genç kiz 4 Subat’tan 21 Haziran’a kadar yasam mücadelesi verdi. Emine, 21 Haziran günü yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Cani kuzeni ise güvenlik güçlerinin yakalanmasi için baslattigi operasyonda henüz yeri tespit edilmedigi ögrenildi.

Daha 14 yasinda iken siddet ve taciz gördü

Anne Nurcan Karakas, kizinin 2 yildir katil zanlisi tarafindan taciz ve siddet gördügünü belirterek kizinin okumasi ve balkona bile çikmasina engel oldugunu kaydetti.

Karakas, “12 yildir esim vefat etti, 7 çocugum var. Kizim daha 14 yasinda iken amcasi oglundan siddet, taciz ve tehdit görüyordu. Kizim okula gidiyordu, kizima asik olmustu 7 çocuk babasi onun yüzünden okulu birakti. Aslan Karakas kizimin hayatini mahvetti, kizim istemiyordu, 7 çocuk babasi oldugu için kendisine ‘agabeyimsin seni agabey gibi sevdim, sag kaldigim sürece seninle evlenmem’ diyordu kizim. Kizim ile alisverise giderken kizimi silahla vurdu. Kizim 3 kursun ile agir yaralandi, 5 aydir yogum bakimdaydi sonra vefat etti. Kizimin katilini bulun, kizim öldü baska gençler ölmesin anneler aglamasin. Benim cigerimi parçaladi gitti, baska annelerin cigeri parçalanmasin. Katili bulun Allah rizasi için içim biraz rahatlasin. Kizim ölümü hak etmiyordu, okumak istiyordu, birakmadilar hayalleri vardi, aldilar. Sonra kizim iyilesmek istiyordu, Aslan Karakas’in dayisi ve ablasi onu sakladi, çikarsinlar katili, kizim öldü. Sag kaldigim sürece onun davasindan vazgeçmeyecegim” dedi.



Kurtulmak için baskasiyla evlenmeye karar verdi

Anne Karakas, kizinin evde hapis gibi yasadigini ve Batman’dan biri tarafindan istenilince 2 yil sözlü kalma sartiyla kizinin kurtulmasi için verdigini kaydetti.

Bunu duyan cani tarafindan kursuna dizilerek ölüme gönderildigini belirten anne Karakas, “Kizim onun yüzünden bir gün Batman’dan onu istemeye geldiler oda hayatini yasayamadigi, balkona bile çikamadigi ve okul okuyamadi için evlenmek istedi. Sirf ondan kurtulmak içindi, alisverise gidip sonrasinda söz kesecektik, bize saldiri oldu. Hem söz hem nisan yapacaktik bize ates açti” diye konustu.

Emine’nin teyzesinin esi Mehmet Emin Bal ise 7 çocuk babasi ve hanimi olan bir insan 15 yasindaki bir kiza böyle bir talepte bulunmasi ve annenin kabul etmemesi karari degistirmedigini aktardi. Bal, “Bu adam kafasina koymustu, kendisine verilmesini istiyordu, insanlik ve ahlakta olmayan bir seyi talep etmesi ve karsilik bulamayinca olay yasandi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA