30 Haziran'in 'Koruyucu Aile Günü' Olarak Kutlanmasina Iliskin Genelge, Resmi Gazete'de

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan 30 Haziran’in "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasina iliskin genelge, Resmi Gazete’de yayimlandi.

Yayimlanan genelgede Cumhurbaskani Erdogan, çocuklarin saglikli gelisebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karsilayabilecek bir aile ortamina ihtiyaçlarinin oldugunu ifade etti.

Aile, bir çocugun güvenle büyümesi ve topluma faydali bir birey olarak yetismesi için gerekli ve birincil ortam oldugunun vurgusunu yapan Erdogan, “Ailenin bu görevi yerine getiremedigi durumlarda çocuk, devlet korumasi altina alinmaktadir. Korunmaya ihtiyaci olan çocuklarimiz. için aile odakli sosyal hizmet modellerimizin basinda koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amaci, koruma altindaki çocuklari birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim saglayacak koruyucu aileleriyle bulusturmaktir” ifadelerini kullandi.

30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü’ olarak kutlanacagini belirten Erdogan, “Son yillarda yapilan çalismalarla tesvik edilen koruyucu aile uygulamasinin yayginlastirilmasi ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkindaliginin artirilmasi büyük önem teskil etmektedir. Bunun için tarihte uzun yillar çocuk koruma alaninda önemli hizmetler sunan kurumlarimizdan Ankara Himaye-i Etfal Cemiyetinin kurulus tarihi de olan 30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü’ olarak kutlanacaktir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan genelgede, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsaminda düzenlenecek etkinliklerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluslariyla birlikte yürütülecegini belirterek, söz konusu etkinliklerden Cumhurbaskanliginca belirleneceklerin Cumhurbaskanligi himayesinde yapilabilecegini aktardi.

Etkinliklere iliskin logo, afis, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlarin mezkur Bakanlik tarafindan ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimlige uygun sekilde kullanilacagini aktaran Cumhurbaskani Erdogan, gerçeklestirilecek proje ve etkinliklere ait giderlerin ilgili kamu kurum ve kuruluslarinca karsilanacagi belirtildi.

Erdogan genelgede, “koruyucu aile hizmetinin tanitimi ve yayginlastirilmasi için tertiplenecek etkinliklerin en iyi sekilde gerçeklestirilebilmesi amaciyla ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardimin tüm kamu kurum ve kuruluslarinca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve geregini rica ederim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA