Trabzon 21'Inci Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali 1 Temmuz'da Baslayacak

Devlet Tiyatrolari tarafindan düzenlenen festivalde, biri yurt disindan 6 oyun sahnelenecek.

Devlet Tiyatrolari tarafindan düzenlenen Trabzon 21'inci Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali, temmuzda sanatseverlerle bulusacak.

Devlet Tiyatrolarindan yapilan açiklamada, 1 Temmuz Persembe günü açik havada perdelerini açacak festivalde, Türkiye'den 5, yurt disindan bir olmak üzere 6 oyun sahnelenecek.

Festival, 17 Temmuz'a kadar devam edecek.

Festivalin açilisi, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafindan sahnelenen "Bizim Yunus" oyunuyla, 1 Temmuz saat 20.30'da Haluk Ongan Sahnesinin bahçesine kurulan açik hava sahnesinde yapilacak.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Mustafa Kurt, Trabzon'da, binlerce yillik sanat tarihiyle, tüm alkislara mazhar olmus 20 yillik köklü bir festivalin her defasinda senlik gibi yasandigini vurguladi.

Kurt, "21'incisi düzenlenecek ve dünyanin yasam adina tüm aci gerçeklerle yüzlestigi bu günlerde, insana umutla ve saglikla yasadigi günleri animsatmaya hazirlanan festivalimizin simdiden herkese mutluluk getirmesini temenni ederim." degerlendirmesinde bulundu.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Elvan Saliha Karahasan ise festivali sunmak için büyük özlem ve askla çalistiklarini belirterek, "Festivalimiz tüm sehre umut ve mutluluk getirsin. Simdi iyi ve güzele dair ne varsa gelin birlikte sahneye koyup, birlikte alkislayalim." ifadelerini kullandi.

Festivalde, Özbekistan'dan bir ve Türkiye'den 5 grup, 13 temsil verecek.

Bu yil Ankara Devlet Tiyatrosu "Bizim Yunus"u, Özbekistan "Cemile"yi, Konya Devlet Tiyatrosu "Kasetçi"yi, Istanbul Devlet Tiyatrosu "80 Günde Devr-i Alem"i, Trabzon Devlet Tiyatrosu çocuk oyunu "Oz Büyücüsü"nü ve Bursa Devlet Tiyatrosu "Akide Sekeri"ni sanatseverlerin begenisine sunacak.

Özbekistan'dan Berdakh Karakalpak Devlet Akademik Müzikal Tiyatrosunca sahnelenecek, Cengiz Aytmatov'un yazdigi ve Markhabay Usenov'un yönettigi "Cemile" adli oyun, 4 ve 5 Temmuz'da Açikhava Sahnesinde 20.30'da izlenebilecek.

- Festivali bugüne kadar 115 bin sanatsever izledi

Trabzon Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali, 20 yilda 164 ülkeden 198 farkli yabanci tiyatro grubunu ve binden fazla sanatçiyi agirladi.

Etkinlikte, Türkiye'den özel tiyatrolar, sehir tiyatrolari ve Devlet Tiyatrolarinin sahneledigi oyunlar dahil simdiye kadar toplam 201 oyun ve 483 temsil gerçeklestirildi. Sahnelenen oyunlari 115 bin sanatsever izledi.

Festival programiyla ilgili detayli bilgiye "www.devtiyatro.gov.tr" adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: AA