(ÖZEL) Vatandaslarin Kentsel Dönüsüm Feryadi

KAYSERI – Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda teslim edilen ilk konutlara oturan vatandaslar, evlerine ve binalarinda yasadiklari sikintilarin çözüme kavusmasi için yetkililerden yardim istedi. Vatandaslarin sorunlarini dinleyen Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, “Buradaki insanlarin neredeyse hayatlari zehir edilmis” dedi.

(ÖZEL) Vatandaslarin Kentsel Dönüsüm Feryadi
Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda yapilan ilk etaplar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Bir süre önce evlerine oturan vatandaslar, evlerinde ve binalarindaki sikintilarla karsilasinca neye ugradigini sasirdi. Sikintilarinin giderilmesi için yetkililerden yardim isteyen bina sakinleri, düzenledikleri toplantida Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin’e dert yandi.

“Buradaki insanlarin neredeyse hayatlari zehir edilmis”

Yeni teslim edilen binalarda farkli sikintilarin oldugunu kaydeden Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, “Burada çok daha farkli sikintilari gördüm. Belediyenin de yaklasiminda sikintilar var. Sirketle alakali sikintilarda var. Yeni bir bina ama içerisinde acayip sikintilar var. Sanki 15-20 yillik bina gibi sikintilardan bahsediliyor. Burada insanlarin bogazlarina kadar gelmelerini beklemeleri de ayri bir sikinti. Bunu büyütmemek lazim. Madem kentsel dönüsüm adi altinda yasal gücü de arkaniza alarak yapip insanlari bir seylere mahkum ediyorsunuz, bari ‘bir bedel ödedik, burada rahat rahat oturalim’ desinler. Buradaki insanlarin neredeyse hayatlari zehir edilmis. Bunlari sikinti yasanilan bütün birimlere iletmek üzere Tüketiciler Birligi olarak bizde üzerimize düseni yapacagiz” ifadelerini kullandi.

“Sonunda ne olacak bilemiyorum”

Bina sakinlerinden Fatma Demirbas da, “Burasi kentsel dönüsüm evleri. Görenler begeniyor ama gerçekten sikintilari çok olan bir yer. Burada birden fazla sikinti var. Bunun hem idari olarak hem parasal hem de yapisal olarak birçok sikinti var. Bunlardan bahsedecek olursam isin içinden çikamayiz. Ben burayi kabuklu fistik olarak adlandiriyorum. Disini herkes begeniyor ama içi çok bozuk. Yönetmelik geregi ‘yapacagiz’ diyorlar ama yapilanlari yapiyorlar ama bunun sonunda ne olacak onun endisesindeyiz” diye konustu.



“Yeterince ilgi göstermediler”

Mustafa Potukçu ise, “Binanin dis görünüsü gayet lüks ama içerinin isçiligi 3’üncü sinif bir malzeme kullanilmis. Evin tavanindaki su borulari gözüküyor. Banyolarda akinti yok. Sularimiz kapidan salona akiyor. Tuvaletlerimiz arizali. Yetkililere söylüyoruz, geliyorlar yapiyorlar ama tekrar arizalaniyor. Ben degistirene kadar çok ugrastim ama yine sorun devam ediyor. Evlerimiz teslim edildikten sonra yeterince ilgi göstermediler. Su anda da magduriyetimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA