Kahta Belediyesi'nden Içme Suyu Açiklamasi

Adiyaman’in Kahta ilçesinde içme suyu ile ilgili sosyal medyada paylasilan iddialara karsi Kahta Belediyesi Su Isleri Müdürlügü açiklama yapti.

Kahta Belediyesi'nden Içme Suyu Açiklamasi
Kahta Belediyesi Su Isleri Müdürlügü, ilçede özellikle çocuklarin içme suyundan kaynakli kusma ve ishal sikayetiyle Kahta Devlet Hastanesi’ne basvurdugu iddialarina iliskin açiklama yapti. Yapilan açiklamada, “Ishal vakalarindaki artis nedeniyle belediye ve saglik ekiplerince içme suyundan numuneler alinmis, yapilan ilk kontrol neticesinde içme suyunda sagliga zararli herhangi bir probleme rastlanmamistir” açiklamasi yapildi.

Kahta Belediyesi Su Isleri Müdürü Mehmet Yasar Basaslan, “Kahta ilçesinde içme suyu ile ilgili olarak sosyal medyada ortaya atilan ‘özellikle çocuklarin salgindan mi yoksa içme suyundan mi ishal oluyor’ iddialarinin ögrenilmesinin ardindan hem belediye hem de saglik ekipleri ivedi bir sekilde harekete geçmistir. Ilçemizin farkli bölgelerinden günlük düzenli olarak zaten içme suyu numuneleri aliniyor. Ekipler bu olay üzerine tekrar bir inceleme yaparak ilçenin farkli yerlerinden içme suyu numuneleri aldi. Yapilan ilk kontrol neticesinde içme suyunda herhangi bir probleme rastlanmamistir. Su temiz ve içilebilir. Zaten bugüne kadar alinan numunelerde herhangi bir olumsuzluga da rastlanmamistir. Ilçemizdeki tüm su kaynaklarinda gerekli kontroller günlük yapiliyor. Il ve Ilçe Halk Sagligi Müdürlügü tarafindan takip ediliyor. Sürekli tahliller yapiliyor. Bugüne kadar suda herhangi bu sorun bulunmadi. Ayrica, ekiplerimiz tarafindan aritma tesisinde teknik ekiplerce beraber günlük farkli zaman araliklarinda rutin olarak içme suyu analizi yapmakta ve bunlar raporlanmaktadir. Yapilan tahlil sonuçlarinda, hastaliga zarar verecek herhangi bir sorun görülmemektedir. Tahlil sonuçlarimiz Avrupa Birligi Içme Suyu standartlarina uygundur. Sosyal medyada çikan asilsiz iddialara halkimizin itibar etmemelerini istirham ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA