Halkali-Kapikule Demir Yolu Hattinda Hafriyat Dökümünde Kullanilan Merada Yetistirilen Yem Bitkileri Besicilere Dagitildi

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartli demir yolu baglantisini saglayacak "Halkali-Kapikule Demir Yolu Projesi"nde kullanilan merada yetistirilen yem bitkileri besiciye ücretsiz dagitildi.

Babaeski ilçesine bagli Agayeri köyünde devam eden proje çalismalarinda çikan topragin döküldügü mera alanlarinin bir kismi yüklenici firma tarafindan agaçlandirildi, bir bölümüne de yem bitkisi ekildi.

Firma tarafindan biçilen yem bitkileri 940 balya haline getirilerek Kirklareli Valisi Osman Bilgin tarafindan besicilere bedelsiz dagitildi.

Bilgin, düzenlenen programda Halkali-Kapikule Demir Yolu Projesi çalismalarinin hizla devam ettigini söyledi.

Projenin 539 milyon avroluk bütçe ile gerçeklestirildigini ifade eden Bilgin, "Bu proje sadece Istanbul'u Kirklareli'ne baglayan degil, Çin'in baskenti Pekin'den Londra'ya kadar, devletleri birbirine baglamaktadir." dedi.

Proje ile Kirklareli'nin göç veren degil, göç alan bir kent haline gelecegini anlatan Bilgin, proje kapsaminda bir çok sosyal sorumluluk faaliyeti de yürütüldügünü kaydetti.

Yaklasik 4 bin 500 dekarlik bir alanda mera islah çalismasi yapildigini anlatan Bilgin, "Bugün saman fiyatlarinin nereye geldigini hep birlikte görüyoruz. Yem fiyatlarinin hangi araliklara yükseldigini görmekteyiz. Hep sikayet ettigimiz bir konu. Son dönemdeki fiyat artislariyla birlikte yem girdilerinin çok artmasi bu manada da yapilan çalismanin önemini çok net bir sekilde ortaya koymakta. Bugünde çiftçilerimize saman balyalarini teslim ediyoruz." diye konustu.

Kirklareli Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy da saman balyasi alan üreticilere destek saglandigini kaydetti.

???????

Kaynak: AA