Ereglili Gazetecilerin Ev Sahibi Olmasi Için Çalisma Baslatildi

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Baskani Derya Akbiyik, Kdz. Eregli Gazeteciler Dernegi Baskani Safak Erel, Alapli Gazeteciler Dernegi Baskani Dogan Bostanci ve yönetim kurulu üyeleri TOKI Basin Sitesi için Gülüç Beldesindeki hazineye ait belediyeye tahsisli alani inceledi.

Ereglili Gazetecilerin Ev Sahibi Olmasi Için Çalisma Baslatildi
ZGC Baskani Akbiyik, EGD Baskani Erel, AGD Baskani Bostanci ve yönetim kurulu üyeleri ile makaminda görüsen Baskan Demirtas, Basin Sitesi projesinin kendi beldesinde hayata geçirilmesinden büyük bir memnuniyet duyacagini ifade etti.

Dernek Baskanlari Gülüç Belediye Baskani Demirtas’in gösterdigi 8 dönümlük arazi üzerinde inceleme yapti.

Gazeteciler ile görüsen Baskan Demirtas konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Öncelikle ziyaretinizden dolayi tüm dernek baskanlarina ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ediyorum. TOKI Basin Sitesi projesinin Gülüç’te hayata geçirilmesini çok isterim. Bu konuda her türlü destegi vermeye hazirim. Gerekli çalismalari bundan sonra birlikte yapip projenin hayata geçirilmesi için çalisacagiz.” Dedi.

Kdz. Eregli Gazeteciler Dernegi Baskani Safak Erel, Basin Sitesi için belirlenen arazide yaptiklari incelemelerin ardindan açiklamada bulundu. Basin emekçilerinin ev sahibi olmasi noktasinda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve Alapli Gazeteciler Dernegi ile birlikte çalisma yürüteceklerini ifade etti.

Baskan Erel konusmasinda, “Görev süremiz içerisinde yapacagimiz en önemli proje elbette basin emekçisi üyelerimizi ev sahibi yapmak. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Baskanimiz Derya Akbiyik, bu projeyi daha önce Zonguldak’ta hayata geçirmisti. Simdi de Eregli’de benzer bir projeyi hayata geçirmek için birlikte çalisiyoruz. Gülüç’te bugün inceledigimiz 8 dönümlük arazi çok güzel. Desteklerinden dolayi Kaymakamimiz Ismail Çorumluoglu, Gülüç Belediye Baskani Gökhan M. Demirtas’a tesekkür ediyoruz.” Dedi.

Gazeteciler daha sonra Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu’nu ziyaret etti. TOKI Basin Sitesi ile ilgili gazeteciler ile görüsen Kaymakam Çorumluoglu, projeden heyecan duydugunu ifade etti.

Milli Emlak Müdürlügü yetkililerini çagirarak arazinin TOKI’ye devri konusunda talimat veren Kaymakam Çorumluoglu açiklamasinda, “Basin Sitesi projesine olumlu bakiyorum. Bu proje bizi de mutlu eder. Sosyal donatilarla güzel bir site olacagina inaniyorum. Ayrica projenin her geçen büyüyen Gülüç beldemizde olmasini elbette isterim” dedi.

Proje ile ilgili detayli bilgiler veren Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Baskani Derya Akbiyik açiklamasinda, “Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Eregli Gazeteciler Dernegi ve Alapli Gazeteciler Dernegi birlik beraberliginde TOKI Basin Sitesi 2. Etabi baslatiyoruz. Gülüç sinirlari içerisinde 8 dönüme yakin arazinin yerinde kesif yaptik. Imar planlarini teslim aldik. Yaklasik 110 dairelik projede zemin etütleri ile yeni planlari ile ilgili bilgileri Gülüç Belediye Baskanimizdan alacagiz. Alapli ve Eregli’deki gazeteci meslektaslarimizi konut sahibi yapmak istiyoruz. Projede bizlere yardimci olan ve destek veren Gülüç Belediye Baskani Gökhan Demirtas’a tesekkür ediyoruz. Ayrica Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu’ndan gerekli yardim ve destekleri aliyoruz. Arazinin Hazine arazisi olmasi nedeniyle görüsme yaptik. Kaymakamimiz gerekli talimatlari verdi ve islemler yapiliyor. Daha sonra Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik’i da ziyaret ederek detayli bilgi verdik. Cemiyet ve dernekler olarak amacimiz gazete ve gazetecilere hizmettir. Baskanlarimiz ile birlikte çalismalarimizi sürdürüyoruz. Zonguldak’ta basardigimiz projeden sonra insallah Eregli Gülüç Belediyesi’nde de basarili oluruz.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA