DSI'nin Melet Irmagi'ndaki Islah Çalismalari Sürüyor

DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, islah çalismalarinin devam ettigi Ordu’daki Melet Irmagi’nin kentin önemli bir çekim noktasina dönüstürülecegini belirtti.

DSI'nin Melet Irmagi'ndaki Islah Çalismalari Sürüyor
Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü tarafindan Ordu’da yapilan yatirimlar ile vatandaslarin hem içme ve kullanma suyu temin etmeye yönelik, hem de derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor. Bu kapsamda DSI, Ordu’da da baraj ve göletlerin yani sira islah çalismalariyla da vatandaslara hizmeti sürdürüyor. DSI’den yapilan açiklamada, is makineleri ile çalismalarin devam ettigi Ordu’daki Melet Irmagi’nin, kentin önemli çekim merkezi haline getirilecegi bildirildi.



"Kentin en önemli çekim merkezi olacak"

DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Ordu’nun Altinordu ilçesinde bulunan ve 2019 yilinda çalismalarin basladigi Melet Irmagi hakkinda yaptigi açiklamada, “Orta Karadeniz ile Dogu Karadeniz Bölgesi sinirini olusturan Melet Irmagi’ndaki rüsubatin temizlenmesi için 2019 yili Agustos ayinda idari imkanlarla çalisma baslatilmis ve 150-200 metre genislikteki dere yataginda geçici çalisma yollari olusturulmustur. Devam etmekte olan makinali çalismalarla dere yatagindan çikarilan yaklasik 1 buçuk milyon metreküp malzemenin bir kismi ile mevcut seddeler güçlendirilmekte ve topuk teskil edilmektedir. Çalismalarin tamamlanmasiyla Melet Irmagi, kentin önemli çekim merkezlerinden biri olacak” dedi.

Melet Irmagi’ndaki çalismalarda, 2 adet paletli ekskavatör, 1 adet greyder, 3 adet kamyon, 1 akaryakit tankeri kullanilirken, görevli mühendis, tekniker, operatör ve soför olmak üzere toplam 10 adet DSI personeli etkin olarak görev yapiyor.
Kaynak: İHA