Bursa'da 30 Bilisim Ögretmenine 'Dijital Oyun Tasarimi' Egitimi
Bursa’da 30 bilisim ögretmenine Yildirim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi tarafindan desteklenen "Dijital Oyun Tasarimi" egitimi verildi.

Yildirim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak, pandemi döneminde ögrencilerimizin bilgisayar karsisinda çok fazla vakit geçirdiklerini ve çevrimiçi dersleri disindaki zamanlarda bilgisayarda oyun oynadiklarini bildiklerini ifade eden Öz, “Ögrencilerimiz bu sayede yabanci oyunlar yerine ögretmenlerimizin yazdigi milli ve yerli içerigi olan, egitici ve ücretsiz oyunlara yönelmesini hedeflediklerini” belirtti.
34 dakika oyun oynama süresiyle gençlerimiz dünyada ilk sirada oldugunun altini çizen Öz, “Dijital oyun tasarimi egitimleriyle gençlerimizin oyunlari sadece oynayan degil, tasarlayan ve üreten, bunu yaparken de milli ve yerli bir anlayisla gerçeklestiren gençler yetistirmeyi amaçladiklarini” ifade ederken 12 günlük egitimin ardindan katilimcilara sertifika verildi.
