Artvin'in Ihtisamli Selalelerinden Mençuna Ziyaretçilerini Büyülüyor

Arhavi ilçesinin yogun bitki örtüsüyle kapli Kamilet Vadisi'nde 92 metre yükseklikten dökülen Mençuna Selalesi, havalarin isinmasiyla ziyaretçilerini agirlamaya basladi Istanbul'dan gelen Nuran Vatan: 'Buralarin hep 'sakli cennet' diye adlandirildigini duydum, gelip gördüm ki gerçekten sakli cennet'.

Artvin'in Ihtisamli Selalelerinden Mençuna Ziyaretçilerini Büyülüyor
YUSUF OKUR - Artvin'in Arhavi ilçesinde önemli turizm destinasyonlarindan biri olan Mençuna Selalesi, ihtisamli görüntüsü ve çevresindeki zengin bitki örtüsüyle turistleri agirliyor.

Ilçe merkezine 28 kilometre uzaktaki Kamilet Vadisi'nde 92 metre yükseklikten dökülen Mençuna Selalesi, dogal yapisi ve manzarasiyla doga ve fotograf tutkunlarinin ilk tercihleri arasinda yer aliyor.

Mençuna Selalesi, dereler üzerindeki kesme taslardan yapilmis tarihi köprüleri ve yagmur ormanlarindaki gibi zengin ve gür bitki örtüsüyle kapli dogal güzellikleri bir arada barindiran Kamilet Vadisi'nin en dikkati çeken yerleri arasinda bulunuyor.

Her yil binlerce turisti agirlayan selaleye, sik agaçlarla çevrili 1 kilometre uzunlugundaki yaklasik 10 dakikalik yürüyüs yolundan ulasiliyor.

Bölgede, Arhavi Kaymakamligi ve Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansinin yürüttügü Mençuna Selalesi Yürüyüs Yolu Projesi kisa süre önce tamamlandi.

Ilçelerden Yusufeli'ndeki Ciro, Borçka'daki Maral, Hopa'daki Günesli ve Balikli selalelerine oranla ulasimin daha kolay oldugu Mençuna, bu özelligiyle bölgede çok sayida ziyaretçi agirliyor.

Tur sirketiyle Istanbul'dan gelerek selaleyi gezen Murat Pokoy, AA muhabirine, Dogu Karadeniz turu kapsaminda 5 gündür bölgede oldugunu söyledi.

Mençuna'nin gezip gördügü selalelerin en güzellerinden oldugunu vurgulayan Pokoy, "Yürüyüs yolu beni biraz yordu. Kan ter içinde kaldim ama beni burada müthis bir selale ve doga karsiladi. Efsane bir selale. Benim ikinci gelisim, yine gelecegim." dedi.

Buse Pokoy da Istanbul'dan geldigini ifade ederek, "Uzun zamandir Karadeniz turu yapmak istiyordum. Yol yoruyor ama üsenmeyin ve selaleyi görün. Gerçekten görülmeye deger. Bu kadar yüksekten akan bir selale daha önce görmemistim. Çok etkilendim. Biraz zaman geçtikten sonra tekrar gelmeyi planliyorum." diye konustu.

Nuran Vatan ise Istanbul'dan esiyle Karadeniz turu kapsaminda Mençuna'ya geldigini, selale ve bölgeyi çok begendigini belirtti.

Yürüyüs yolunun yokus olmasi nedeniyle yoruldugunu anlatan Vatan, "Dönmeyi düsündüm ama buraya geldigimde gördügüm manzara her seye degdi. Müthis bir selale. Buralarin hep 'sakli cennet' diye adlandirildigini duydum, gelip gördüm ki gerçekten sakli cennet. Müthis bir doga. Herkese tavsiye diyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA