Antalya'da '1. Uluslararasi Turizm Gastronomisi Ve Agirlama Zirvesi' Düzenlendi

Antalya'da düzenlenen "1. Uluslararasi Turizm Gastronomisi ve Agirlama Zirvesi" basladi.

EXPO 2016 Antalya Fuar ve Kongre Merkezi'nde "Agirlamada Farklilasma" temasiyla düzenlenen organizasyonda, gastronomi ve agirlama alaninda faaliyet gösteren bazi firmalar stant açti.

Antalya Vali Yardimcisi Nurettin Ates, beraberindeki Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Gürbüz, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Bahar, Antalya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ali Çandir ile stantlari gezdi.

Yiyecek içecek stantlarindaki mini sebze, meyve ve taze baharatlar ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Mini sebze meyve üretimi yapan tarim firmasinin sahibi Mesut Türk, gazetecilere yaptigi açiklamada, 200 çesit ürün yetistirdiklerini söyledi.

Taze baharatlar, mini sebze ve meyvelerin dikkati çektigini dile getiren Türk, "Yasayan marullar, saglikli atistirmaliklar da yetistiriyoruz. Salgin sürecinde ürettigimiz mini ürünleri farli ülkelere ihraç ettik. Ürünlerimizin yüzde 60'i yurt disina gidiyor." diye konustu.

Türk, fuarda iyi tarim modeliyle saglikli ürünleri nasil yetistirdiklerinin bilgisini verdiklerini ifade etti.

Iki gün sürecek "1. Uluslararasi Turizm Gastronomisi ve Agirlama Zirvesi"nde gastronomi, restoran, otel ve turizm sektör temsilcilerinin sunum yapacagi bildirildi.

Kaynak: AA