Ankara'da Saganak Yagis Dereyi Tasirdi Açiklamasi 11 Evi Su Basti

Ankara’nin Yenimahalle ilçesinde bulunan bir dere saganak yagis nedeniyle tasti. Tasma sonucu 11 evi su basarken, 4 köpek ve 2 inek hayatini kaybetti.

Ankara'da Saganak Yagis Dereyi Tasirdi Açiklamasi 11 Evi Su Basti
Ankara’da bugün ögle saatlerinde etkili olan saganak yagmur hasara neden oldu. Edinilen bilgilere göre, Karacakaya Mahallesi’nde dagdan inen dere yataginda taskin meydana geldi. Mahalle girisindeki mefezlerin de tasmasi sonucu, mahallede bulunan 11 müstakil evi, biriken su basti. Mahalle sakini bir hayvancinin dere yataginda otlattigi 2 inegi sele kapilarak kilometrelerce sürüklenerek telef oldu. Su basan evlerden birinde ise bahçede bulunan 4 köpek bogularak hayatini kaybetti. Ekipler ise suyu tahliye etmek için çalismalarina devam ediyor.

Mahallenin altyapisi olmadigindan dolayi sürekli su baskini oldugunu belirten muhtar Hikmet Öztürk, “Devlet büyüklerimizden buraya bir an önce çözüm getirmelerini istiyorum. Ekinler, nohutlar ve vatandaslarin evi zarar gördü. Biz alt yapinin yapilmasini, dere yataklarinin açilmasini istiyoruz” dedi.

Su baskininda evi zarar gören Gökhan Köksal, “Öglen saatlerinde siddetli yagis sorasi dagdan gelen su birikintisi ile yollarimiz kapandi. Burada gölet olustu ve burada bulunan hobi bahçelerini su basti. Elektrik kesintisi ve yollarin kapanmasi burada olumsuzluklar oldu. Belediyemiz burada uzun saatlerdir çalisiyor. Hepimiz çok geçmis olsun” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesi’nden açiklama

Ankara Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan yazili açiklamada, vatandaslarin magdur olmamasi için Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bagli ekiplerin gida ve barinma gibi konularda tedbir aldigi belirtilerek, "Bugün yasanan ve yer yer 34 kilogrami bulan yagislar sonrasinda Büyüksehir Belediyemize kent genelinde 901 ihbar ve talep gelmistir. Ankara Büyüksehir Belediyesi ekipleri, yasanan afet sonucunda vatandaslarimizin magduriyetlerinin giderilmesi için ihbarlarla tek tek ilgilenmekte olup 875 araç 1975 personel ile 901 noktanin tamaminda çalismalarini araliksiz sürdürmektedir" dedi.

Kaynak: İHA