AK Parti Hatay Milletvekili Çelik, Yayladagi Dalis Merkezinin Yapimina Baslanacagini Söyledi

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Yayladagi Dalis Merkezinin yakin zamanda yapimina baslanacagini belirterek, proje hayata geçtiginde dalis sporcularina ve arkeolojik tarih meraklilarina ev sahipligi yapacagini kaydetti.

Çelik, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, NATO Liderler Zirvesi'ndeki bazi fotograflar üzerinden bir algi olusturmaya çalisan muhalefetin, milli durusu karalamaya çalistigini ifade ederek, muhalefet ne derse desin, büyük Türkiye yolunda dev adimlar atmayi sürdürdüklerini söyledi.

Yayladagi Belediyesinin çalismalari hakkinda da bilgi veren Çelik, Yayladagi ilçesinde deniz turizminin güçlenmesi, dalis sporlarinin gelismesi adina belediyenin kuracagi Yayladagi Dalis Merkezi için gerekli izinlerin alindigini ve yakin zamanda yapimina baslanacagini dile getirdi.

Çelik, bu dalis merkezinin en önemli özelliklerinden birisinin; ilk modern insanlarin yasadigi düsünülen Üçagizli Magarasi'nin da içinde bulundugu bir alanda yer almasi oldugunu anlatarak, "Üçagizli Magaramizin tarihi, Göbeklitepe'den 20 bin yil daha eskidir. Yaklasik 42 bin yillik bir tarihe sahiptir. Bu alanda 25'in üzerinde dalis noktasi bulunmus olup, henüz kesfedilmemis su alti magaralari da mevcuttur. Bu projemiz hayata geçtiginde uluslararasi anlamda hem dalis sporcularina hem de arkeolojik tarih meraklilarina güzel bir ev sahipligi yapacaktir." bilgisini paylasti.

Hemserilerine bir müjde vermek istedigini belirten Çelik, topraksiz otomasyonlu yüksek tünel sera yapimina baslanacagini, teknotarim sitesinin ise yapimina baslandigini, kisa sürede hizmete girecegini dile getirdi.

Kaynak: AA