AESOB Baskani Dere Açiklamasi ' Esnaf 1 Temmuz'a Hazir'

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani (AESOB) Baskani Adlihan Dere, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan 1 Temmuz itibariyle sokaga çikma kisitlamalarinin kaldirilmasina iliskin son karari esnaf olarak olumlu bulduklarini söyledi. Baskan Dere, "Antalya genelinde 90 bini askin esnafimiz adina oldukça olumlu ve sevindirici olmustur. Pandemi nedeniyle bir buçuk yildir sikinti çeken esnafimiz rahat bir nefes alabilecek. Simdi çalisma, kazanma, açilan ekonomik yaralari sarma zamanidir" dedi

AESOB  Baskani Dere Açiklamasi ' Esnaf 1 Temmuz'a Hazir'


Esnaf da rahatlar vatandas da

Çesitli sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarin pandemi nedeniyle zor günler geçirdigini kaydeden Dere, "Alinan önlemler ve asilama çalismalarinin hizlanmasi sayesinde bu sikintili günleri artik geride birakiyoruz. Bir buçuk yildir çekilen sikintilarin bosa gitmemesi ve zor günlere geri dönmemek için geçtigimiz yildaki hatalari tekrarlamamali ve rehavete kapilmamaliyiz" dedi.

Henüz salgin sürecinin bitmedigini de hatirlatan AESOB Baskani Adlihan Dere, açiklamasini söyle sürdürdü: "Tüm sektörlerde tedbirleri en siki sekilde almaya devam ederek çalismaliyiz.Saglik Bakanligimizin çalisma rehberine uygun isyerlerimizi hazir etmeli belirlenen kurallari siki sikiya uygulamaliyiz. Alinan tedbirler istikrarli bir sekilde sürdürülürse yeni baslayacak egitim-ögretim yilinda okul servisleri ve kantinler de çalismalarina devam ederek eskisi gibi evlerine ekmek götürebilecek."

Tedbir, istikrar demektir

Rusya’nin Türkiye uçuslarina izin vermesi ve Rusya’yi takip edecegini umduklari Avrupa ülkelerininde Türkiye uçuslarina verecekleri izinlerle turizm sektörünün ivme kazanacagini kaydeden Dere, bu gelismelerin esnafin turizmden bekledigi ekonomik canlanmayi saglayacagini kaydetti.

Dere söyle devam etti: "Sehirler arasi seyahat kisitlamalari ile sehir içi toplu tasimadaki kisitlamalarin sona ermesi ulastirma sektörümüze rahat bir nefes aldirdi. 1 Temmuz itibariyle oyun yasaginin kaldirilmasi yüz bini askin kahvehane ve kiraathane esnafimiz ile müsterilerin yüzünü güldürdü. Ülke genelindeki tüm esnafimiz uzun bir aradan sonra tam zamanli olarak faaliyete geçerek zor zamanlari geride birakacak. Bundan sonra yeniden bir kapanma olmamasi için HES kodunun ve asilama çalismalarinin yayginlastirilarak sürdürülmesi hem sagligimiz hem de ekonomi bakimindan çok önemli".
Kaynak: İHA