ABD Açiklamasi Kovid-19 Asisi Yaptiran 30 Yas Ve Altindakilerde Görülen Kalp Iltihaplanmasi Ile Asi Arasinda Bag Olabilir

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptiran 30 yas ve alti yetiskinlerde kalp iltihaplanmasina rastlandigi açiklandi.

Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), çogunlukla ikinci doz Kovid-19 asisini yaptirdiktan sonra 30 yas ve alti yetiskinlerde görülen kalp iltihabi rahatsizligi ile asi arasinda "muhtemel bir iliski" olabilecegi yönünde bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirmede, çogunlukla Pfizer-BioNTech veya Moderna'nin asilarindan birini yaptiran 30 yas ve alti grupta 1200'den fazla kalp kasi ve kalp zari iltihaplanmasi görüldügüne deginildi.

Çalismaya baskanlik eden Dr. Grace Lee, "Görülen kalp kasi iltihabi vakalarinin asiyi takiben ortaya çiktigi belirgindi ve siklikla ikinci dozdan sonraki hafta içinde genel olarak gögüs agrisi seklinde kendisini belli etti." ifadesini kullandi.

Lee, CDC yetkililerinin, potansiyel risklerin nasil yönetilecegini ve uzun vadeli bir sorun olup olmadigini tam olarak anlamak için daha fazla veri toplamaya çalistiklarini söyledi.

Kaynak: AA