7 Hastane Dolasti, Sirnak'ta Sifayi Buldu

Dogustan idrar yollari ikiye ayrilmis ve içinde de bir santimetre tas oldugu için 7 farkli hastaneye giden ve sonuç alamayan 34 yasindaki hasta, Sirnak’ta iki günde sagligina kavustu.

7 Hastane Dolasti, Sirnak'ta Sifayi Buldu
Sirnak’in Cizre ilçesinde ikamet eden 2 çocuk annesi Kudret Oruç, 1 yildir devam eden yan agrilar nedeniyle 7 ayri hastaneye basvurdu. İçel’de basvurdugu hastanede yapilan ameliyat sonucu basarisiz çikinca Sirnak Devlet Hastanesine geldi. Agrilari artan Oruç, Sirnak Devlet Hastanesi Üroloji Uzmani Op. Dr. Engin Denizhan Demirkiran’a basvurdu. Üroloji Uzmani Op. Dr. Engin Denizhan Demirkiran tarafindan kapali yöntem ile tedavi edilerek iyilesen Oruç, 2 günde sagligina kavusarak taburcu edildi. Üroloji Uzmani Op. Dr. Engin Denizhan Demirkiran, “Yine özellikli bir ameliyat ve her klinikte yapilmayan bir ameliyat bize nasip oldu. Her klinikte yapilmayan ve yapmaktan çekindigi bir ameliyati hastanemizde gerçeklestirmis olmanin gururunu yasiyorum. Bugün hastamiz bize yaklasik 1 yil kadardir devam eden böbrek agrilari ile yan taraf agrilari ile basvurdu. Hastamiz bize basvurdugunda yakin bir zaman önce bir ameliyat yapilmisti. İçel’de bu hastamiz degerlendirilmis, ameliyat yapilmis ancak tasina ulasilamamistir. Daha sonra İçel’de farkli hastaneleri yönlendirilmis. Hastanelerde riskleri oldugu için, daha dogrusu hastanin böbreginde bir anormali oldugu için dogustan gelen bir farklilik oldugu için ameliyatini yapilamayacagi, bunun zor oldugu kendisine iletilmistir. Üniversite hastanesi ise çok uzun gün süre verilmis. Bazen hekim arkadaslarimiz bu ameliyatin Diyarbakir Batman Mardin gibi hastanelerde yapilmasinin zor oldugunu söylemis. Hastamiz sonrasinda bize geldi. IVP (Intravenöz pyelografi) adini verdigimiz kontrast madde verilerek ilaçli bir filmle hastamizin sol taraftaki böbreginde çift toplayici sistem anomalisi oldugunu gördük. Yani dogustan hastanin idrar yollari ikiye ayrilmis bir sekilde böbregin idrar torbasina dogru geliyor. Aslinda ilk ameliyatini dis merkezde İçel’de basarisiz geçme ihtimali büyük ihtimalle bundan kaynaklaniyor. Bu sebeple basarisiz oldugunu düsünüyoruz. Çünkü iki ayri kanalin hangisinde tasin oldugunu degerlendirmek ve buna göre ameliyati yapmak daha zor bir ameliyat oluyor. Biz burada gerekli görüntülemeleri yaptiktan sonra hastanin üst kisminda açilan kanalinda tasin oldugunu gördük. Ameliyatini planladik ve tam kapali ameliyat ile hiç kesisi olmadan tamamen dogal idrar yolu kanalindan girerek, bir santimetre boyutundaki tasini tek ameliyat ile disari çikarmis olduk. Hem böbregini hem de hastamizin sagligini kurtarmis olduk. Hastamiz sagligina kavustu. Ameliyattan henüz bir gün geçmesine ragmen hastamizi birazdan taburcu edecegiz. Daha önce yine Sirnak devlet hastanesi sartlarinda, prostat kanseri ameliyatini ilk defa yapmistik. Çocuk hastalarinda böbrek tasi ameliyatlarini gerçeklestirdik. Bir baska çocuk hastamizda laparoskopik pyeloplasti ameliyatini burada yapmak yine bize nasip olmustu. Bu tür ameliyatlarda, ileri hastanelerde yapilmasi gerektiren ameliyatlarda burada yapmanin hakli gururunu yasiyoruz” dedi.

Kudret Oruç ise ameliyatinin güzel geçtigini ve durumunun iyi oldugunu söyledi.

Oruç, “İçel’e gittim ameliyatin basarisiz geçti. Riskli oldugunu söylediler. Beni üniversite hastanesine yönlendirdiler. Orada da 3 ay tedavi gördüm. Daha önce de 5 tane hastane gezdim bir sonuç alamadik. Bende en son devlet hastanesine basvurdum. Allah’a sükürler olsun Engin Denizhan Demirkiran hocamiz benim hayatimi kurtardi. Böbreklerimde dogustan anormal bir durum vardi ve tas vardi ve tas vardi. Doktor da bunu basarili bir sekilde yapacagini söyledi.

Dün ameliyat oldum. Doktoruma tesekkür ederim. Allah ondan razi olsun. Kim benim durumundaysa Allah onlara sifa versin” dedi.

Kaynak: İHA