114 EBA Destek Noktasi Daha Hizmete Açildi

Milli Egitim Bakani Selçuk: 'EBA destek noktalari, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Kahramanmaras, Kayseri, Kilis, Konya, İçel, Samsun, Sanliurfa ve Trabzon'da kuruldu' 'Buralarda 15 ya da 20 ögrencilik merkezler olusturuluyor. Bir ögretmen destegi ve masaüstü bilgisayarlarin yani sira ögretmene de laptop destegi saglaniyor. Toplamda 2 bin 59 bilgisayar saglandi'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, 16 ildeki 114 okulda, egitim bilisim agi (EBA) destek noktasi kuruldugunu bildirdi.

Bakan Selçuk, MEB Tevfik Ileri Toplanti Salonu'nda düzenlenen, Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) Türkiye Temsilciligi destegiyle kurulan 114 EBA destek noktasi tanitimi ve çevrim içi baglantiyla hizmete açilmasi programina katildi.

Egitime erisimde herkese esit sekilde davranma yerine, hak edileni verme konusunda, adalet temelli bir bakis açisina sahip olduklarini belirten Selçuk, Türkiye genelinde, 20 bini askin EBA destek noktasi bulundugunu kaydetti.

Selçuk, Türkiye'deki tüm çocuklarin evine en yakin okula gidip EBA destek noktasindan ücretsiz hizmet almasini sagladiklarina isaret ederek, Kovid-19 salgini döneminde, 3 televizyon kanali kuruldugunu ve dünyada, en çok canli ders yapilan ülkelerin basinda Türkiye'nin geldigini söyledi.

UNHCR'nin destegiyle 114 okulda daha EBA destek noktasi kuruldugunu duyuran Selçuk, söyle konustu:

"EBA destek noktalari, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Kahramanmaras, Kayseri, Kilis, Konya, İçel, Samsun, Sanliurfa ve Trabzon'da kuruldu. Buralarda, 15 ya da 20 ögrencilik merkezler olusturuluyor. Bir ögretmen destegi ve masaüstü bilgisayarlarin yani sira ögretmene de laptop destegi saglaniyor. Toplamda 2 bin 59 bilgisayar saglandi. Bu desteklerin devaminin gelecegine inaniyoruz. Çünkü çocuklarimizin çok daha fazla destege ihtiyaci var. Ögrencilerimize, 1 milyona yakin 25 GB internet kapasitesi olan tablet dagittik, bunun sayisini daha da artirmak istiyoruz. Bunu, salgin kosullari için geçici bir tedbir olarak da düsünmüyoruz. Bu, bizim egitimde uzun soluklu hedeflerimizin, vizyonumuzun bir geregi."

Programa, UNHCR Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc de katildi.

EBA destek noktalarindaki il milli egitim müdürlerinin duygu ve düsüncelerini de paylastigi programin ardindan Bakan Selçuk, Leclerc'e EBA destek noktalarini tanitti.
Kaynak: AA