Yozgat'ta Etkili Olan Sel Ekili Alanlara Zarar Verdi

Yozgat merkeze bagli Gülyayla, Bisek, Baltasarilar, Kirim ve Türkmensarilar köylerinde etkili olan sel, ekili alanlara zarar verdi.

Yozgat'ta Etkili Olan Sel Ekili Alanlara Zarar Verdi
Yozgat’ta sabah saatlerinde etkili olan dolu yagisi ve saganagin ardindan sel olustu. Merkeze bagli, Kirim, Türkmensarilar, Gülyayla, Bisek köyünde hububat basta olmak üzere mercimek, nohut, ayçiçegi ekili alanlar sel nedeniyle zarar gördü.

Kirim köyünde sel nedeniyle köy mezarliginin duvarlari yikilirken birçok mezarda hasar olusurken ari kovanlari da kullanilamaz hale geldi. Köyde çok sayida kümes hayvani ile 2 de büyükbas hayvan sel sularindan telef oldu.

Kirim köyünde sele kapilip islanan kaz ve kedi yavrusunu da vatandas fön makinesiyle kurutarak hayata tutunmalarini sagladi.

Bölgede Il jandarma komutanligi, Il Özel Idaresi, Il AFAD ve Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri inceleme çalismasi baslatti.

Türkmensarilar köyü muhtari Hasan Duyar, “Felaket bir yagmur yadi her yer tahrip oldu. Sulak olan arazi tamamen zarar gördü. Fasulye, sogan, hububat, arilar, su motorlari, sulama borulari, hepsi zarar gördü. Yaklasik 15 dakika yagdi bu hale geldik” dedi.

Kirim köyü sakinlerinden Ercan Yilmaz ise “Sabah saatleriyle yagmur basladi, yarim saat kadar sürdü. Köyde tamamen sel gitti. Sel beni de aldi zor tuttum kendimi. Çok büyük bir felaket yasandi. Köyün bütün arazileri zarar gördü. Çok zor durumdayiz, mezarlik duvarlari, çocuk oyun alanlari, su borulari hep zarar gördü. Insaat malzemelerim su tesisat borularim hepsi gitti. 35 tane kazim vardi, 3 tane kaldi, tavuklarim, kedilerim hepsi gitti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA