'Yerli Ve Milli Tohumlarin Ulasmadigi Çiftçi Kalmasin'

Nigde Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan ‘Yerli ve milli tohumlarimizin ulasmadigi çiftçi kalmasin’ sloganiyla yerli bugday çesitlerinin demonstrasyon ekimi yapilan Konakli beldesinde incelemelerde bulunuldu.

'Yerli Ve Milli Tohumlarin Ulasmadigi Çiftçi Kalmasin'
Tarim ve Orman Il Müdürü Asim Bas, Nigde’de bugday ortalamasi kiraç yerlerde dekara 300 kilo oldugunu, yerli tohumlarla ise yaklasik 800 kiloya kadar çikmasini beklediklerini söyledi.

Yerli milli tohum çesitlerinin yayginlastirilmasi amaciyla Tarim ve Orman Bakanliginin destekleriyle TAGEM ve TSÜAB is birligiyle yerli tohum deneme ekim ve dikimlerinin yapildigini belirten Bas, “Tohumlari kendiniz üretebilirseniz, yerli ve milli olarak baskasinin ürettigine mahkum kalmazsiniz. Hükümetimiz, basta bakanligimiz olmak üzere yerli ve milli tohum seferberligi baslatildi. Ilimizde 4 türde, patates, barbunya, arpa ve bugdayin 20’ye yakin lokasyonda deneme ekimleri yapildi. Çok güzel sonuçlar aldik. Yerli tohumlardan dekara yaklasik 800 kilogram verimimiz var, iyi bir rakam bizim için. Ilimizin ortalamasi kiraç yerlerde dekara 300 kilogram ama bunu yerli tohumlarla yaklasik 800 kilograma kadar çikarabiliyoruz. 2,5 katina kadar artisimiz var. Bu da muhtesem bir sey” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA