Yemen'de Savas Magduru Gaziler, Maaslarinin Ödenmesi Talebiyle Gösteri Düzenledi

Yemen'in güneyindeki Taiz vilayetinde savasta yaralanan onlarca gazi maaslarinin ödenmesi ve tedavi süreçlerinin hizlandirilmasi için gösteri yapti.

Ülkede 7 yildir devam eden savasta Iran destekli Husilerle girilen çatismalarda veya Husi mislerin saldirilarinda yaralanan onlarca savas magduru gazi Taiz ilinde valilik binasi önünde toplandi.

Aylardir ödenmeyen gazi maaslari, ikramiyeleri ve tazminatlarinin ödenmesini talep eden göstericiler, hükümetin gazileri ihmal ettigini ifade eden sloganlar atti.

Taiz Gaziler Birligi Hukuk Sorumlusu Macid es-Suhbeni, AA muhabirine yaptigi açiklamada, gazilerin gerekli tibbi destegi alamadigi ve ihmal edildikleri mesajini hükümete ulastirmak için gösteri düzenlediklerini söyledi.

Suhbeni, Taiz'deki gazilerin uzun süredir ihmal edildigini ve unutuldugunu, saglik problemlerinin ikiye katlandigini dile getirdi.

Taiz Gaziler Birliginden yapilan yazili açiklamada da, hükümetin gazilerin çektigi sikintiyi görmezden gelmeyi birakmasi ve tedavi haklarini almalari için ciddi adimlar atmasi çagrisinda bulunuldu.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA