Türkiye Finans Ve HT Solar Enerji Arasinda Yenilenebilir Enerji Protokolü Imzalandi

Protokol sayesinde arazi ve çati üzeri günes enerjisi santrali yatirimi yapmak isteyen firmalarin enerji finansmanina uygun kosullarla, kolay ve hizli bir sekilde ulasabilmesi saglanacak.

Türkiye Finans Katilim Bankasi, yenilenebilir enerji yatirimlarinin finansmanina katki saglamak amaciyla HT Solar Enerji ile is birligi protokolü imzaladi.

Türkiye Finans Katilim Bankasi'ndan yapilan açiklamaya göre, banka, ülke ekonomisine katki saglamak amaciyla yenilenebilir enerji yatirimlarina destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda günes paneli üreticisi HT Solar ile is birligi protokolü imzalayan banka, arazi ve çati üzeri günes enerji santrallerini hayata geçirmek isteyen yatirimcilarin enerji finansmanina uygun kosullarla, hizli ve kolay bir sekilde ulasabilmesini saglayacak.

Istanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi'nde 2016'da kurulan ve uluslararasi standartlarda yillik 1,2 GW günes paneli üretim kapasitesine sahip olan HT Solar, Türkiye Finans is birligiyle referans projelerini artirarak daha fazla projenin çözüm ortagi olmayi hedefliyor.

Is birligi protokolü, her iki kurumun yönetim ekiplerinin katilimiyla Türkiye Finans'in genel müdürlük binasinda imzalandi.

- "Yenilenebilir enerji yatirimlarina tam destek veriyoruz"

Imza töreninde konusan Türkiye Finans Kurumsal Bankacilik Satis Direktörü Murat Altun, Türkiye'de enerji arz güvenligi ve çesitliliginin önemine deginerek, enerjide disa bagimliligin azaltilmasi ve çevresel sürdürülebilirlik için yenilenebilir enerji yatirimlarina tam destek verdiklerini bildirdi.

Bankanin finanse ettigi 356 MW büyüklügünde yenilenebilir enerji projesi bulundugunu kaydeden Altun, su açiklamalarda bulundu:

"Bugün itibariyla söz konusu projelerle saglanan finansman büyüklügü 3,27 milyar lira tutarinda. Önümüzdeki birkaç yil içinde çati üzeri günes enerjisi santrali kurulu gücünün 250 MW'lik kisminin finansmanini saglamayi amaçliyoruz. Tüm dünyanin fosil enerji kaynaklari yerine yenilenebilir enerji ve enerji depolama alanlarina yatirim yaptigi günümüzde, banka olarak dünyadaki gelismeleri ve trendleri yakindan takip ediyor ve vizyonumuzu bu gelecek üzerine kuruyoruz. Bu dogrultuda temiz enerji kaynaklari finansmanina katki saglayarak, çevresel sürdürülebilirlige destek vermeye devam edecegiz."

Murat Altun, bu amaçla arazi ve çati üzeri günes enerjisi santrallerini hayata geçirmek isteyen yatirimcilari uygun kosullarla finanse etmeyi amaçladiklarini belirterek, HT Solar gibi global bilgi birikimine sahip güçlü bir firma ile is birligi yaparak yenilenebilir enerji projelerinin her asamasinda yatirimcilara hem danismanlik hem de finansman hizmetleri saglayacaklarini anlatti.

- "Is birligimiz yatirimcilara büyük firsatlar sunacak"

HT Solar Enerji Genel Müdürü Bao Yue ise Türkiye'nin sahip oldugu günes enerjisi potansiyelinin sürdürülebilir çevre vizyonuyla daha iyi kullanilmasina katki sagladiklarini bildirdi.

Tue, "Kurulusumuzdan bu yana Türkiye'de birçok proje kapsaminda ürün tedariki sagladigimiz yatirimcilarimiza, finansman konusunda da destek olmayi hedefliyoruz. Bu amaçla Türkiye Finans ile yaptigimiz is birliginin yatirimcilara çok büyük firsatlar sunacagindan hiç süphemiz yok." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: AA