TOGG'un Kullanici Laboratuvari Faaliyete Geçti

Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu Sanayi ve Ticaret AS'nin (TOGG) teknolojilerinin incelenecegi, test edilip deneyimlenecegi Kullanici Laboratuvari'nin (User Lab) Bilisim Vadisi'nde faaliyete geçtigi bildirildi.

TOGG'un resmi Twitter hesabindan, TOGG'un kullanici odakli yaklasimla olusturup dünyada tescil ettirdigi "#usecasemobility" ve "#YeniLigeYolculuk" etiketleriyle yapilan paylasimda, "TOGG teknolojilerinin incelenecegi, test edilip deneyimlenecegi Kullanici Laboratuvari (User Lab) Bilisim Vadisi'nde faaliyete geçti." denildi.

- Üretim süreci hiz kesmeden devam ediyor

Öte yandan, Türkiye'nin Otomobili'nde üretim süreci devam ediyor.

TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarinin kurulmasi ile 2022 yilinin son çeyreginde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Üretim baslangicinda yerlilik yüzde 51 olacak. 2025 yilinda yerlilik orani yüzde 68'e kadar ulasacak. 2030 yilina kadar ortak platformda elektrikli ve baglantili 5 farkli model üretilecek.

- TOGG bünyesinde 4 bin 300 kisi istihdam edilecek

Gemlik tesisinin üstyapi çalismalari Yapi Merkezi tarafindan Ocak 2021’de baslatildi. Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine insa edilecek ve tam kapasiteye ulastiginda 230 bin metrekare kapali alana sahip olacak.

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yillik 175 bin adede ulastiginda toplam 4 bin 300 kisiye istihdam saglanacak.

Bu arada, TOGG, 846 milyon 774 bin TL sermaye artirimina giderek 996 milyon 774 TL ile Türkiye'de ödenmis sermayesi en yüksek otomotiv sirketi olurken, bunu hedefledigi tarihten bir yil önce gerçeklestirdi.

Öte yandan, TOGG'un "bir fabrikadan daha fazlasi" seklinde tanimladigi Gemlik tesisinde süren insaat çalismalari, TOGG'un resmi internet sitesi "togg.com.tr"deki "TOGG TV" sekmesinden canli olarak izlenebiliyor.

Kaynak: AA