TGK Ve AGC Önderligindeki Heyet Kirgizistan'da

-Türkçe konusan ülkeler arasindaki iliskileri güçlendirmek, Kirgizistan, Türkiye ve Antalya arasinda saglam bir medya köprüsü olusturmak amaciyla Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi (TGK) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Baskani (AGC) Mevlüt Yeni baskanligindaki heyet Kirgizistan’a gitti. Heyet, Kirgizistan, Türkiye ve Antalya arasinda medya bagi olusturmayi amaçliyor

TGK Ve AGC Önderligindeki Heyet Kirgizistan'da
Heyette Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker, AGC Baskan Yardimcisi Idris Tas, KKTC Turizm Yazarlari Dernegi Baskani, KKTC Turizm Bakanligi Antalya Temsilcisi ve AGF Genel Baskan Vekili Nazmi Pinar, Akdeniz Gazete Sahipleri Dernegi Baskani, AGF Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Duran Yenigün, Kirgizistan Kadinlari ve Is Insanlari Dernegi Genel Baskani Peri Asanaalieva’da hazir bulundu.

Türkçe konusan ülkeler arasindaki iliskileri güçlendirmek, Kirgizistan, Türkiye ve Antalya arasinda saglam bir medya köprüsü olusturmak amaciyla ülkeye giden heyet, Kirgizistan Dil Kurumu Baskani Raimzhan Kurbanov, Gazeteciler Halk Dernegi Baskani Mars Tulegenov, Dil ve Kültür gazetesinin editörü Elvira Kakieva ve Basin Servisi Baskani Jogorku Kenes Indira Kuralbekova tarafindan karsilandi.

Heyet önce "Ata-Beyit" anit kompleksini ziyaret etti. Davetliler, 1916’daki Ürkun katliami ve 1930’lardaki baski kurbanlari için yapilan anitin yani sira yazar Cengiz Aytmatov’un mezarina çelenk birakti. Heyet, Cengiz Aytmatov’un adini tasiyan Ev-Müzeyi de ziyaret etti.

Heyet yarin Mustafa Kemal Atatürk anitina çiçek birakip, Kirgiz-Türk Manas Üniversitesi, Türkiye Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektör Yardimcisi Kulmyrzaev Asylbek Atamyrzaevich ve Kirgizistan Cumhuriyeti Sözcüsü Jogorku Kenes’in Kabulü Jogorku Kenes Basin Merkezi Baskani Mamytov Talant Turdumamatovich Indira Kuralbekova ile görüsecek.

24 Haziran Persembe günü Medya Destek Fonu Yayinevi, Direktör Kurmankaliev Almaz Omurbekovich, K. Karasaev’in adini tasiyan Biskek Devlet Üniversitesi, Rektör, Profesör Musaev Abdylda Inayatovich ile görüsülecek.

25 Haziran Cuma günü ise heyet Kirgiz Cumhuriyeti Devlet Televizyon ve Radyo Yayin Kurumu (PTRC), Genel Müdür Aliev Baktiyar Jenishbekovich, Kirgizistan Ulusal Haber Ajansi "Kabar", Genel Müdür Taabaldiev Kubanychbek Abdymenovich, Halk Dernegi "Gazeteciler" Yönetim Kurulu Baskani Mars Tulegenov ve Cumhuriyet Dernegi "Kirgiz dili", Baskan Raimzhan Kurbanov, Gazeteciler Birligi Baskan Yardimcisi Kurmanbek Ramatov ile görüsecek.

Kaynak: İHA