Rusya'dan Turistler Istanbul'a Gelmeye Devam Ediyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle Rusya tarafindan Türkiye'ye yönelik 15 Nisan'da baslatilan uçus kisitlamasinin sona ermesinin ardindan Rus turistler yeniden Istanbul'a gelmeye basladi.

Rus hava yolu sirketi Aeroflot'a ait Su2126 sefer sayili uçakla Svobadni Havalimani'ndan kalkan uçak, 156 yolcusuyla Istanbul Havalimani'na indi.

Pasaport kontrollerinin ardindan bagajlarini alan Rus turistlerin bazilari transfer bölümünden Antalya'ya geçerken, bazilari da Istanbul'da konaklayacaklari otellere hareket etti.

Rus turistler, 2 aylik kisitlama sürecinin ardindan uçuslarin yeniden baslamasindan dolayi memnuniyetlerini dile getirdi.

- "Burada olmaktan mutluyum"

Yolculardan Regina Zaribuna, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kisitlamanin ardindan Türkiye'ye geldigi için çok mutlu oldugunu belirterek, "Burada olmaktan dolayi çok mutluyum. Türkiye'yi ve Istanbul'u çok seviyorum. Buradan birçok yeri gezmeyi düsünüyorum." dedi.

Rusya'da yasayan ve ticaretle ugrasan Musa Öztürk, Rus esi ve çocuklariyla tatil için Antalya'yi tercih ettigini dile getirerek, "Kisitlamalar sonrasi ülkemi özlemistim. Memleket hasreti ve tatil iyi gelecek. 20 gün ailemle dolu dolu tatil yapacagiz. Insallah tüm dünya virüsten kurtulur." diye konustu.

Diger hava yolu firmalarinin disinda THY'ye ait Moskova-Istanbul seferini yapan 227 yolculu uçagin Istanbul'a inmesi bekleniyor.

Öte yandan THY tarafindan Istanbul-Rostov (2 sefer), Istanbul-Kazan (2 sefer), Istanbul-Saint Petersburg (4 sefer), Istanbul-Moskova (10 sefer), Bodrum-Moskova (2 sefer) ile Antalya-Moskova (4 sefer) arasinda bugün 24 seferin icra edildigi ögrenildi.

Koronavirüs salgini önlemleri kapsaminda Rusya, Türkiye'ye olan uçuslara 15 Nisan tarihinden itibaren kisitlama getirmis, asilama ve vaka sayilarinin düsmesiyle uçuslari tekrar baslatma karari almisti.

Kaynak: AA