Özel Egitime Ihtiyaç Duyan Vatandaslara Taki Tasarim Kursu

Aksaray Belediyesi’nin öncülügünde halkin yararina çalismalar yapan tüm engelli derneklerinin tek çati altinda toplanarak faaliyetler yaptigi Engelli Koordinasyon Merkezi, yeni bir etkinlige daha ev sahipligi yapiyor.

Özel Egitime Ihtiyaç Duyan Vatandaslara Taki Tasarim Kursu
Engelli Koordinasyon Merkezinde hafta içi her gün özel egitime ihtiyaç duyan vatandaslara yönelik taki tasarim kurslari düzenleniyor. Engel durumlari dikkate alinarak 5’er kisilik gruplar halinde verilen taki tasarim kurslari, alaninda uzman egitimciler tarafindan gerçeklestiriliyor. Toplamda 50 engelli vatandasin el kaslarinin gelistirilmesine yönelik düzenlenen kurslar hafta içi her gün saat 10.00-12.00 ve 13.00-15.00 arasinda Piri Mehmet Pasa Çarsisi içerisindeki Engelli Koordinasyon Merkezinde veriliyor.

Aksaray Belediyesi’ne bagli Engelli Koordinasyon Merkezinde ögrencilerin kolye bileklik yüzük gibi taki gibi ürünleri ortaya çikartmak için kullandiklari malzemeler de belediye ekiplerince ücretsiz olarak tedarik ediliyor. Aksaray’da engellilere yönelik çalismalarin artarak devam edecegini ifade eden Belediye Baskani Evren Dinçer, engellilerin sosyal hayata aktif katilimlarini artiracak bu tür çalismalara önem verdiklerini ifade etti.

Baskan Dinçer, engellilere yönelik önümüzdeki günlerde ebru kursu, müzik kurslari, folklor kursu ve sportif etkinliklerin de yapilacagini belirterek, engelli vatandaslarin aileleri için de degerler egitiminin verilecegini kaydetti.

Baskan Dinçer engellilere yönelik baslattiklari Engelsiz Yasam Merkezi projesinin insaat çalismalarinin hizla devam ettigini, bu merkezin hizmete açilmasi ile birlikte engellilerin ve ailelerinin ihtiyaç duyduklari tüm sosyal alanlarin burada mevcut olacaginin bilgisini de paylasti.
Kaynak: İHA