Oltu Uygulamali Bilimler Fakültesi Ögrencilerini Bekliyor

Kurulusunu tamamlayarak kurumsal kimligini kazanan Oltu yerleskesindeki Uygulamali Bilimler Fakültesi egitim-ögretim ve akademik çalismalarina basladi. Fakülte Dekani M. Dursun Kaya, açilan bölümlere önümüzdeki egitim ögretim döneminde ögrenci alimi yapilacagini belirtti.

Oltu Uygulamali Bilimler Fakültesi Ögrencilerini Bekliyor
Bünyesinde Acil Yardim ve Afet Yönetimi ile Bilisim Sistemleri ve Teknolojileri bölümlerini açan Uygulamali Bilimler Fakültesi sonraki dönemlerde Oltu’nun ve Ülkemizin ihtiyaç duydugu farkli bölümleri de bünyesine katmayi planliyor. Bu süreçte açilan Acil Yardim ve Afet Yönetimi ile Bilisim Sistemleri ve Teknolojileri bölümlerinin her biri için 3 doktor ögretim üyesi atamasi gerçeklesmis oldu. Kurulan bu bölümler için 2021-2022 egitim-ögretim dönemine yönelik beklenen kontenjanlar YÖK’ten tarafindan onaylandi ve Acil Yardim ve Afet Yönetimi ile Bilisim Sistemleri bölümlerine 40 ar ögrenci kontenjani verildi.

Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümü, ilgili alanlarda hizmet eden kamu kurum ve kurulus, yerel yönetimler, özel kuruluslar ve sivil toplum örgütlerinin yetismis insan gücü talebini karsilayabilmek amaciyla acil durum ve afetlerle etkin bir sekilde bas edebilme, acil durum ve afet yönetimi alaninda ihtiyaç duyulacak bilgi ve becerilere sahip elemanlari yetistirilmeyi hedefliyor.

Diger taraftan Bilisim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü ise; alaninda yeterlik sahibi günümüzde olaganüstü öneme sahip olan bilisim sektörüne kalifiye eleman ihtiyacini karsilamayi hedefliyor. Ayrica bu bölümden mezunlar çalistiklari kurumlar için yazilim ve program olusturmak, yazilim kalite kontrolü ve denetlemesi yapmak, güvenlik açiklarini kontrol etmek, yazilim ekibi yöneticiligi yapmak gibi birçok farkli is üzerinde çalisabilen uzman birer personel olarak çalisma hayatinda yer alabilecekler.
Kaynak: İHA