Myanmar'da Protestocularin Sigindigi Eve Roketatarli Saldiri Iddiasi

Myanmar’in Mandalay kentinde bir askerin darbe karsiti protestocularin sigindigi eve roketatar ile saldirdigi iddia edildi.

Myanmar'da Protestocularin Sigindigi Eve Roketatarli Saldiri Iddiasi


Myanmar’da darbe karsiti protestolar devam ederken, ordunun darbe karsitlarina acimasiz müdahalesi sürüyor. Mandalay kentinde çikan protestolar ordunun müdahalesi ile dagitilirken, ordunun sert müdahalesinden kaçan göstericilerin bir eve sigindigi öne sürüldü. Ordu tarafindan etrafi kusatilan eve, daha sonra bir asker tarafindan roketatarli saldiri düzenlendigi iddia edildi.

Sosyal medyada paylasilan görüntülerde, Myanmar ordusunun bir evin etrafini sardigi ve bir askerin etrafi sarilan eve roketatar ile hedef aldigi görüldü.

Evin içinde kimin oldugu hakkinda henüz net bir bilgi yok.

Ordu, çikan olaylarda 4 protestocunun hayatini kaybettigini, 8’sinin tutuklandigini aktarirken, göstericiler ise en az 2 askerin hayatini kaybettigini ifade etti.



En az 850 kisi yasamini yitirdi

Myanmar’da ordu 8 Kasim 2020 seçimlerinde hile yapildigi iddiasiyla 1 Subat’ta yönetime el koymus, ülkenin fiili lideri Aung San Suu Kyi basta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisi gözaltina alinmisti. Cunta yönetimi uluslararasi kamuoyunda sert tepkiyle karsilanan demokrasi karsiti hareketi ardindan baslayan kitlesel protestolari siddetle bastirmis, darbe karsiti gösterilerde en 850 sivilin hayatini kaybettigi açiklanmisti.
Kaynak: İHA