MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi '(Kiliçdaroglu) HDP'yi Savunuyor, Bölücülügün Avukatligina Utanmadan Soyunuyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun demokrasilerde parti kapatmanin yanlis oldugu ifadesi ile halt ettigini söyleyerek, “HDP’yi savunuyor, bölücülügün avukatligina utanmadan soyunuyor. O dedigi mesruiyet ve hukuk sinirlari içinde faaliyet gösteren partiler için geçerlidir, HDP bunun disindadir ve zaten parti marti de degildir” dedi.

MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi '(Kiliçdaroglu) HDP'yi Savunuyor, Bölücülügün Avukatligina Utanmadan Soyunuyor'
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantisinda gündeme dair açiklamalarda bulunan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Amerika Birlesik Devletleri’nin (ABD) son otuz yilda Irak’a yönelik iki ayri savasinin siyasi sonuçlarini sebepleri ile degerlendirildiginde, Türkiye’yi kivama getirmek için kullanilan bölücülük ve bölücü terör oyunun yer yönüyle berraklasacagina dikkati çeken Bahçeli, “HDP bu oyunda asal bir figüran, asil bir faildir. Parti görünümlü bu bölücü odagin kumanda odasi zalimlerin denetim ve kontrolündedir. PKK silahli saldiri konusunda kiskirtilip tembihlenirken, HDP silahsiz bölücülügün masasi olarak görevlendirilmistir” diye konustu.

“Otu çekip köküne bakildiginda HDP’nin PKK’dan, PKK’nin HDP’den hiçbir farki olmadigi gerçegi gün gibi ortaya çikacaktir”

Türkiye üzerinde oyun kuranlarin, tarihsel hesaplasmalari canli tutmak için firsat kollayanlarin, yine bölücülük üzerinden yürüdükleri, ihanete tesne olan küçük bir azinligin agizlarina bal diye zehir sürmek suretiyle devsirdiklerinin net olarak görüldügünü dile getiren Bahçeli, “Otu çekip köküne bakildiginda HDP’nin PKK’dan, PKK’nin HDP’den hiçbir farki olmadigi gerçegi gün gibi ortaya çikacaktir. Milletin ahlak ve yürek gücünü yikarak, belirecek çatlaktan bölücülügün serpilip mesrulasmasina çanak tutanlara karsi uyanik olmak bizim için vatan görevidir. Çünkü konu siradan bir asayissizlik veya organize suç sebekesi konusu degil, Türk milletinin var olus yok olus davasidir. Buna tarafsiz ve tepkisiz kalanlarin ihanete ortakliklari tartismasizdir” ifadelerine yer verdi.

“(HDP’nin kapatilmasi) Artik seçenek kalmamistir; ya ihanet kazanacak ya da millet iradesi ihaneti kaziya kaziya temelinden söküp atacaktir”

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nun HDP’nin kapatilmasi istemiyle açilan davanin ilkini reddedip ikincisini inceleyerek kabul etmesinin kendilerine göre hayirli bir gelisme ve adaletin tecellisi açisindan ümit verici bir teselli oldugunu ifade eden MHP lideri Bahçeli sunlari kaydetti:

“Eger hukuk varsa, eger adalet hakimse, eger Türkiye tarihi haklarindan ve milli bekasini savunmaktan vazgeçmemisse terörizmin siyaset ayagi hiçbir ad altinda açilmamak üzere kapatilmalidir. Kiliçdaroglu, eline vicdanina koyup söylesin, kimin yanindadir? Kimin tarafindadir? Bölücülügü, terörü ve siddeti mi destekliyor? Yoksa Türkiye’nin ve sühedanin safinda mi duruyor? Bu meselenin arasi-ortasi, kiyisi-kösesi, surasi-burasi yoktur. Artik seçenek kalmamistir; ya ihanet kazanacak ya da millet iradesi ihaneti kaziya kaziya temelinden söküp atacaktir.”

“Toprakla üzeri örtülen sehitlerine içli içli agit yakmalari CHP’nin, IYI Parti’nin ve digerlerinin yüregini titretmeye hiç mi kafi gelmedi”

“Babalar Günü’nde, yetim yavrularimizin sehit babalarinin mezar tasindaki resimlerini oksayip öpmesi Kiliçdaroglu’nun vicdanini sizlatmaya yetmedi mi?” ifadesini kullanan MHP Genel Baskani Bahçeli, sunlari söyledi:

“Gece üsümesinler diye evlatlarinin üzerini örten analarin, ilahi takdir bu ya, gün geldiginde toprakla üzeri örtülen sehitlerine içli içli agit yakmalari CHP’nin, IYI Parti’nin ve digerlerinin yüregini titretmeye hiç mi kafi gelmedi? Kina yakip askere gönderilen kahramanlari al bayraga sarili naaslariyla karsilayan gelinler, bacilar, babalar, analar, yavrular ne yapsin, demokrasi var diyerek, nasilsa sandiktan oy aldilar bahanesiyle dökülen kanlari mi unutsunlar? Geçmise sünger mi çeksinler? HDP’yi mesru mu görsünler?”

“(CHP lideri Kiliçdaroglu) HDP’yi savunuyor, bölücülügün avukatligina utanmadan soyunuyor”

Bahçeli, Kiliçdaroglu’nun demokrasilerde parti kapatmanin yanlis oldugu ifadesi ile halt ettigini söyleyerek, “HDP’yi savunuyor, bölücülügün avukatligina utanmadan soyunuyor. O dedigi mesruiyet ve hukuk sinirlari içinde faaliyet gösteren partiler için geçerlidir, HDP bunun disindadir ve zaten parti marti de degildir. Adalet ve vicdan terazisi bu rezalete onay veremez, cinayet ve melanetleri normal göremez. HDP, pek çok vahim özelliginin yaninda Türk demokrasisine biçilmis kefen, dogrultulmus silah, tuzaklanmis patlayici, dösenmis mayindir. HDP kapatilmalidir, bu örgütün bölücü yöneticileri hakkinda hukuk ve adalet tesirini mutlak surette göstermelidir” diye konustu.

“Bu vatani korumak yalnizca ve yalnizca Anadolu’nun kavruk yüzlü yigitlerinin mi sorumlulugu altindadir”

Lüks otellerin lobilerinde ‘bu kadar oy alan bir parti kapatilir mi, Türkiye’nin çivisi çikti, bu ülke nereye gidiyor’ ifadesini kullananlarin yediklerinin önünde yemediklerini arkasinda oldugunu dile getiren Bahçeli, “Insanin haya perdesi yirtildi mi, kalbi taslasti mi olmasi beklenen tamamiyla bu kokusmusluktur. Meseleyi demokrasiyle telif ve tercüme etmeye çalisanlar, bir saatligine de olsa bu vatanin yalçin kayalarinda, karli ovalarinda, buz kesmis gecelerinde ellerine silah alip nöbete girsinler de görelim adamliklarini? Bu vatani korumak yalnizca ve yalnizca Anadolu’nun kavruk yüzlü yigitlerinin mi sorumlulugu altindadir? Nerede bu yüz karasi televoleciler, nerede bu eglence dolu gecelere akan kimliksizler, ne yapiyor bohem hayatin lekeli müdavimleri?” degerlendirmesini yapti.

“Buyursunlar saltanat sürdükleri bu vatanin külfetine de bir zahmet katlanmayi denesinler”

MHP Genel Baskani Bahçeli sunlari söyledi:

“Millet salginla bogusurken Izmir Alaçati’da, Bodrum Yalikavak’ta, Istanbul Nisantasi’nda nasil caka satiyorlarsa, buyursunlar saltanat sürdükleri bu vatanin külfetine de bir zahmet katlanmayi denesinler. Dilemem ama, ailelerinden birisi teröre kurban gitseydi, yine böyle abuk sabuk konusmaya yürekleri elverecek miydi? HDP’nin hukuk konusu oldugu bir dönemde, su tuhaf zamanlamaya bakiniz ki, Izmir HDP il binasina yapilan hunhar saldiri ve suikast elbette siddetli bir provokasyon, alçak bir komplo olarak degerlendirilmelidir.”
Kaynak: İHA