Kirikkale'ye Gelen Kamyon Tiyatrosu Çocuklari 'Kuzu Maydanozun Maceralari' Oyunuyla Eglendirdi

Kirikkale Milli Egitim Müdürlügü ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügü'nün organizasyonuyla kente gelen Kamyon Tiyatrosu "Kuzu maydanozun maceralari" oyununu sahneledi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin, kültür ve sanat faaliyetlerinin halkin ayagina götürülmesini amaçlayan "Gezgin Kültür Festivali" projesi kapsaminda kente gelen Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügüne bagli tiyatro ekibi, Kirikkale Cumhuriyet Meydani'nda "Kuzu maydanozun maceralari" oyunu çocuklarla bulustu.

"Yürüyen Sahne" adiyla projelendirilen etkinlikte Izmir Devlet Tiyatrosu Müdürlügü yapimi olan "Kuzu maydanozun maceralari" oyunu begeni topladi.

Izmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukurt, oyun öncesinde gazetecilere yaptigi açiklamada, geçen yil baslatilan "Yürüyen Sahne" etkinliginin bütün Anadolu'yu karis karis gezdigini söyledi.

Hayatinda hiç tiyatro görmemis, oyun izlememis, çocuklara "Yürüyen Sahne" ile oyunlarini götürdüklerini anlatan Ulukurt, söyle konustu:

"Muhtesem bir kamyon tiyatromuz, yürüyen sahnemiz var. Gittigimiz yerlerde alanlara yerlesiyoruz ve belediyeler ile Il Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin is birligiyle çocuklarimizi davet ediyoruz. Onlara 45 dakika boyunca Izmir Devlet Tiyatrosunun çocuk oyunu, 'Kuzu maydanozun maceralari oyununu sahneliyoruz. Son derece onurlu ve gururlu bir is yapiyoruz. Önemli olan çocuklara hitap edebilmek, onlarin yüreklerine dokunabilmek ve onlari tiyatroyla bulusturabilmek."

Aileleriyle alana gelen çocuklar, daha sonra Nil Ünlü Aycil'in yazdigi, Levent Ulukurt'un yönettigi oyunu ilgiyle izledi.

Çocuklarin eglenceli vakit geçirdigi görüldü.

Kaynak: AA