Karisini Öldüren Mühendis Koca Durusma Boyunca Agladi

Samsun’da evlerinde karisini biçaklayarak öldürdügü iddiasiyla yargilanan sahis durusma boyunca gözyasi döküp agladi.

Karisini Öldüren Mühendis Koca Durusma Boyunca Agladi
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi Ulugazi Mahallesi Selimiye Sokak No 6’da bulunan 4 katli apartmanin 4. katinda 13 Subat aksami meydana geldi. Iddiaya göre, mühendis Oguz Taner Ekmenci (50), 2 çocuk annesi karisi Mihrican Ekmenci’yi (46) evlerinde boynundan biçaklayarak öldürdü. Katil zanlisi koca, polis tarafindan gözaltina alindi ve çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Oguz Taner Ekmenci hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Bugün görülen davanin ilk durusmasi aksam geç saatlere kadar devam etti. Mihrican Ekmenci’nin anne, babasi ve kardesleri cinayetin planli islendigini ve sanigin anne ve babasinin da istirak ettigini iddia etti ve sanigin da en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.

Durusma boyunca aglayan Oguz Taner Ekmenci verdigi ifadede, "Çok uzun süredir tartisiyoruz. Kavga ediyoruz. Olay gecesi de bagirdi çagirdi bana. Oglumla kavga etti ben ayirdim. ’Eve para getirmiyorsun’ dedi.

Geçmisten gelen birikimin etkisiyle bir anlik cinnetle mutfaktan biçagi aldim bir sefer vurdum. Öldürme kastim yoktu" diye konustu.

Taniklarin dinlenmesinin ardindan Oguz Taner Ekmenci’nin avukati Adnan Aydin müvekkilinin Istanbul Adli Tip Kurumuna sevk edilerek adli dengesinin ve cezai ehliyetinin tam olup olmadiginin arastirilmasini talep etti. Mahkeme Oguz Taner Ekmenci’nin adli tip kurumuna sevk edilerek akli dengesinin ve cezai ehliyetinin olup olmadiginin arastirmasina karar vererek durusmayi 4 Kasim tarihine erteledi.
Kaynak: İHA