Italya'da Açik Alanda Maske Kullanma Zorunlulugu 28 Haziran'dan Itibaren Kaldiriliyor

Italya Saglik Bakani Roberto Speranza, ülke genelinde 28 Haziran Pazartesi gününden itibaren açik alanda maske kullanilmasi zorunlulugunu kaldiracaklarini bildirdi.

Bakan Speranza, Twitter hesabindan aksam saatlerinde yaptigi paylasimda, "Koronavirüs Bilim-Teknik Kurulu tarafindan belirlenen ihtiyati tedbirlere uygun olarak 28 Haziran'dan itibaren beyaz (düsük riskli) kategorili bölgelerde açik havada maske takma zorunlulugunu asiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ülkede bir süredir tartisma konusu olan açik alanda maske kullanimi zorunlulugu iktidar ortagi bazi siyasi partilerce son günlerde kamuoyunda tartisma konusu haline getirilmisti.

Salginda günlük vaka sayilarinin, son dönemde 1000'in altina, günlük ölüm sayilarinin ise 50'nin altina kadar geriledigi Italya'da Saglik Bakani Speranza'nin talimatiyla Koronavirüs Bilim-Teknik Kurulu, açik havada maske zorunlulugunu degerlendirmeye almisti.

Kovid-19 salgininin Bati ülkeleri arasinda ilk ve en sert sekilde etkiledigi ülke olan Italya'da geçen yil yaz aylarinda vaka sayilarinin düsmesiyle açik havada maske kullanim zorunlulugu kaldirilmis, sonbaharda günlük vakalarin artmasiyla açik alanda maske kullanimi yeniden zorunlu hale getirilmisti.

Kaynak: AA