Israil Basbakani Bennett'tan Kovid-19 Nedeniyle Vatandaslarina 'Yurt Disina Çikmayin' Çagrisi

Israil Basbakani Naftali Bennett, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin yeniden artisa geçmesi nedeniyle Israillilerden zorunlu olmadikça yurt disina seyahat etmemelerini istedi.

Tel Aviv yakinlarindaki Ben Gurion Havalimani'nda incelemelerde bulunan Bennett, burada yaptigi açiklamada, Israil'de artan Kovid-19 vakalarina ve alinacak önlemlere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Israil'de günlük vaka sayilarinda kaydedilen artisi "salginda yeni dalga" olarak degerlendirdiklerini belirten Bennett, Kovid-19 Kabinesi kuracaklarini duyurdu.

Ben Gurion'daki herkesin maske takacagini ve yurt disindan gelenlerin tamamina Kovid-19 testi yapilacagini kaydeden Bennett, Israillilerden zorunlu olmadikça yurt disina çikmamalarini istedi.

Yurt disindan Israil'e dönüs veya yurt disina çikis konularinda degisiklige gidebileceklerini ifade eden Bennett, 12-15 yas grubundaki çocuklara da Kovid-19 asisi olmalari çagrisi yapti.

- Aktif vaka sayisi artiyor

Asilama sayesinde salgini kontrol altina almayi basaran ve subat ayindan bu yana Kovid-19 önlemlerinin gevsetilmeye baslandigi Israil'de, 19 Nisan'da açik alanlarda, 15 Haziran'da da bazi istisnalar hariç kapali alanlarda maske takma zorunlulugu kaldirilmisti.

Ancak vaka sayilarinin yeniden artisa geçtigi Israil'de dün 125 Kovid-19 vakasi tespit edilmis ve bu son 2 ay içinde ülkede görülen en yüksek günlük vaka olarak kayitlara geçmisti.

Saglik Bakanliginin verilerine göre, Israil'de görülen yeni vakalarin yüzde 70'i ilk olarak Hindistan'da tanimlanan Delta varyanti kaynakli.

Ülkede 6 Haziran'da 216'ya kadar düsen aktif vaka sayisi, son günlerdeki artisla 434'e yükseldi.

Kaynak: AA