Fransa'da Cumhurbaskanligi Seçimlerinin Nisan 2022'De Yapilmasi Planlaniyor

Fransa’da 2022’deki cumhurbaskanligi seçimlerinin iki turunun 10 Nisan Pazar, ikinci turu ise 24 Nisan Pazar günü yapilmasi planlaniyor.

Fransa'da Cumhurbaskanligi Seçimlerinin Nisan 2022'De Yapilmasi Planlaniyor
Fransa, cumhurbaskanligi seçimleri için 2022’de sandik basina gitmeye hazirlaniyor. Fransa’da gelecek sene yapilacak olan cumhurbaskanligi seçimlerinin ilk turunun 10 Nisan Pazar, ikinci turunun ise 24 Nisan Pazar günü yapilmasi planlaniyor. Seçimlerin kesin tarihlerin kabine toplantisinin ardindan 30 Haziran’da netlesmesi bekleniyor. Fransa anayasanin 7’inci maddesine göre, cumhurbaskanligi devir teslimi 13 Mayis 2022’den önce yapilmasi gerekirken, gelecek sene yapilacak olan cumhurbaskanligi seçimi, Besinci Cumhuriyetin on ikinci cumhurbaskanligi seçimi olacak.

Asiri sag Ulusual Cephe partisi lideri Marine Le Pen, Ayaga Kalk Fransa partisi lideri Nicolas Dupont-Aignan, Boyun Egmeyen Fransa parti lideri Jean-Luc Mélenchon ve Xavier Bertrand resmi olarak adayliklarini ilan ederken, Anne Hidalgo ve mevcut Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un da seçimde aday olmasi bekleniyor.

(Melike Yazir/ IHA)
Kaynak: İHA