Dogu Türkistan Maarif Cemiyeti'nden Rektör Uysal'a Ziyaret

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, Dogu Türkistan Maarif Cemiyeti ve Uluslararasi Dogu Türkistan STK’lar Birligi Baskani Hidayet Oguzhan ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti.

Dogu Türkistan Maarif Cemiyeti'nden Rektör Uysal'a Ziyaret
Dogu Türkistan Maarif Cemiyeti ve Uluslararasi Dogu Türkistan STK’lar Birligi Baskani Hidayet Oguzhan ve beraberindeki heyet, Rektör Kazim Uysal’i ziyaret etti.

Rektörlük makaminda sohbet seklinde gerçeklesen ziyarette Rektör Kazim Uysal’a, Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sahmurat Arik, Hidayet Oguzhan’a ise Satuk Bugrahan Ilim ve Medeniyet Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Abdulhalik Uygur, Satuk Bugrahan Ilim ve Medeniyet Vakfi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Muhammed Ömer, Satuk Bugrahan Ilim ve Medeniyet Vakfi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Abduresid Eminhaci ve Dogu Türkistan Insan Haklari Izleme Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Adil Muhammetoglu eslik ettiler.

Yapilan görüsmeler sonunda Hidayet Oguzhan, Uysal’a misafirperverliginden dolayi duyduklari memnuniyeti dile getirerek görevinde ve çalismalarinda basarilar diledi.

Rektör Uysal da Oguzhan ve beraberindeki heyete, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi olarak Dogu Türkistan’da yasayan Türklerin her zaman yaninda olduklarini belirterek ziyaretlerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA