Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri Gaziantep'te

Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatildigi Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri, Gaziantep’te ziyarete açildi.

Birçok kentte misafirlerini agirlayan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri, 19 Subat'ta Edirne'den basladigi yolculuguna devam ediyor. Bu kapsamda tir, sabah saatlerinde kentteki 15 Temmuz Demokrasi Meydani'nda konuslandi.

Iç hacmi 40 metrekare olan ve yüksek teknolojiyle donatilan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri'nda, "sihirli ayna", "3 boyutlu sanal kutu" ve Fatih Sondaj Gemisi'nin holografik görüntüsü yer aliyor.

Tirda, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginlikleri dijital sunumlarla anlatiliyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, tiri ziyaret ettikten sonra gazetecilere, çok güzel hazirlanan tirda, özellikle çocuklarin ve gençlerin ilgisini çekecek birçok materyal bulundugunu söyledi.

Milli teknoloji hamlesinin geldigi noktanin çok iyi görüldügünü ifade eden Gül, "Biraz önce IHA'larla ilgili oyun vardi. Oradaki rekorun 10 yasindaki çocuga ait oldugunu söylediler. Herkesin görmesi gereken bir çalisma olmus. Fahrettin Altun basta olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ederim. Cuma gününe kadar burada olacak. Gazianteplilerin gezmelerini tavsiye ederim. "dedi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri, kentte 25 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA