Antalya'da Bir Kisi Yillar Önce Bakkaldan Izinsiz Aldigi Ürünlerin Parasini Gizlice Birakarak 'Helallik' Istedi

Bakkal sahibi Yakup Uygun: 'Çocuk kendine göre bir hesap yapmis ve 500 lirayi zarfa koymus, simdi 1720 yaslarinda olabilir. Bu muhitin çocugu oldugunu düsünüyorum' 'Önemli olan zamanla helal ve harami ögrenmis olmasi. Kim oldugunu bilsem parayi iade ederim'

Antalya'da Bir Kisi Yillar Önce Bakkaldan Izinsiz Aldigi Ürünlerin Parasini Gizlice Birakarak 'Helallik' Istedi
Antalya'nin Konyaalti ilçesinde bir kisi, 8 yil kadar önce izinsiz aldigi ürünlerin parasini koydugu zarfi bakkalin kapisina "helallik" istedigi notla birakti.

Bahtili Mahallesi'nde 15 yildir bakkal isleten 65 yasindaki Yakup Uygun, aksam üzeri evine gitmeye hazirlandigi sirada kapiya bantlanmis zarfi fark etti.

Uygun, zarfi açtiginda içinde 500 lira ve "Hakkiniz tüm aile bireyleri olarak helal edin. Yaklasik bundan 7-8 yil önce marketinizden çocuklukla yapmis oldugum, izinsiz almis oldugum ürünler için hakkiniz helal edin. 7-8 yil önce 150 lira civarinda sizi zarara ugrattim. Bunun yerine size 500 lira olarak iade ediyorum. Lütfen hakkinizi helal edin, tüm aile bireyleri olarak." yazili notu gördü.

- "Ben parayi almadan hakkimi helal ediyorum"

Uygun, AA muhabirine, dükkana gizlice birakilan zarfin içindeki notu görünce hem sasirdigini hem de yapilan hareketten dolayi sevindigini belirterek "Çocuk kendine göre bir hesap yapmis ve 500 lirayi zarfa koymus, simdi 17-20 yaslarinda olabilir. Bu muhitin çocugu oldugunu düsünüyorum. Önemli olan zamanla helal ve harami ögrenmis olmasi. Kim oldugunu bilsem parayi iade ederim. Parayi almadan hakkimi helal ediyorum." dedi.

Uygun, bu davranisi nedeniyle takdir ettigi gençle tanismak istedigini söyledi.

Kaynak: AA