Ankara'da Is Yerlerini Su Basti, Araçlar Suya Gömüldü

Ankara’da öglen saatlerinde etkisini gösteren saganak yagis su baskinlarina neden oldu. Is yerleri ve araçlar sular altinda kaldi.

Ankara'da Is Yerlerini Su Basti, Araçlar Suya Gömüldü
Ankara’nin Etimesgut ilçesine bagli Sasmaz Oto Sanayii’nde bulunan is yerlerini, öglen saatlerinde etkisini gösteren saganak sonucunda su basti. Saganaktan dolayi 4 araç suya gömülürken araçlarda büyük maddi hasar meydana geldi. 2522. Cadde üzerinde bulunan is yerlerinin su basmasi sonucu ise dört araç suya gömüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, 10 aracin su basmasi sonucu maddi zarar görmesi üzerine tutanak tuttu.

Saganaktan dolayi magdur olan 52 yasindaki Bayram Tuncer, “Önce sevindik yagmur yagiyor diye. Masallah falan dedik. Bir baktik ki her taraf sel. Arkadasin dükkanini su basmasinin ardindan bizim dükkanimizi basti. Arabalarimiz bu hale geldi. Belediyeyi çagiriyoruz, adamlar hortumla su çekiyorlar. Belediyenin adami da is yapmadi. Her taraf perisan. Kanalizasyonlar dogru düzgün çalismiyor. Asagi yukari 20-25 araç zarar gördü. Her yagmur yagdiginda ayni sekilde oluyor. Geçen sefer yine oldu sanayici arkadaslarimizin yardimiyla toparlamistik” dedi.

Is yerini su basan 41 yasindaki Mehmet Karakaya, yagmurun yavas yavas yagdigi esnada rögarlari tikanmaya basladigini belirterek, “Esnaflarin kendisi rögarlari temizlemeye basladi.

Yagmur hizlaninca altinda duramadigimiz için bütün dükkanlarimizi su basti. 153’ü ariyoruz, 110’u ariyoruz gelen arkadaslar biz buraya bir sey yapamiyoruz diyorlar. Arabalarimiz, esyalarimiz suyun altinda kaldi. Yetkili kisilerin bize yardimci olmasini talep ediyoruz. Bodrumlar hep suyla doldu” diye konustu.

Arabalarin ve esyalarin su altinda kaldigini aktaran esnaf Mehmet ise sunlari kaydetti:

“Belediyeyi ariyoruz. Ne gelen var ne giden. Biz ariyoruz soruyoruz. Itfaiyenin müdürünü ariyoruz o da ilgilenmiyor. Buraya adam gönderiyorlar adamlar bir ise yaramiyor. Benim dükkanimin haline bakin. Içeride benim arabalarim var. Müsteriler bir taraftan sikinti yapiyor bana. Zamaninda gelselerdi bu sikintiyi yasamayacaktim ben. Tavana kadar su. Belediye zamaninda gelseydi zamaninda müdahale etseydi bu yasanmayacakti. Bu su bu sekilde herhalde gece 12’yi bulur ya da sabahi bulur. Kaç saattir çekilen su belli. 2-3 saattir buradalar. Koskoca belediyenin iki tane mi hortumu var? Karsidaki adam hortumla dükkan yikiyor. Bu is böyle olmaz ki. Bu magduriyetimi kim giderecek? Su anda asagida dört tane arabam var, toplam 250-300 bin lira zararim var su anda. Bunu kim karsilayacak?”
Kaynak: İHA