(Özel) 85 Suç Kaydi Olan Motosiklet Hirsizlarini 'Tisört' Ve 'Kask' Detayi Yakalatti

Istanbul’un çesitli ilçelerinde motosiklet ve araba aynasi çalan 2 hirsiz, Kagithane polisinin dikkati sayesinde yakalandi. Yüzlerce saat güvenlik kamera görüntüsünü inceleyen polis, hirsizlari giydigi tisört ve taktigi kask sayesinde yakaladi. Toplamda 85 suç kaydi olan 2 hirsiz, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(Özel) 85 Suç Kaydi Olan Motosiklet Hirsizlarini 'Tisört' Ve 'Kask' Detayi Yakalatti
Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro ekipleri, Istanbul’un çesitli ilçelerinde motosiklet ve araç aynalarini çalan 2 hirsizi yakalamak için çalisma baslatti. Zanlilarin onlarca hirsizlik olayina karistiklari, çaldiklari motosikletlere sahte plaka takarak sattiklari belirlendi. Olaylarin yasandigi adreslerde ve çevre semtlerde inceleme yapan polis ekipleri, yüzlerce saat güvenlik kamerasi izledi.

Tisörtteki “One 9” detayi zanlilari ele verdi

Polis ekipleri, zanlilarin üzerinde sahte plaka takili motosikletle girdikleri lüks sitelerde 3 motosikleti ve iki aracin aynalarini çalan hirsizlarin ayni kiyafet ve kaski kullandiklarini gördü. Yapilan detayli incelemede sahislardan birinin hirsizlik olaylarinda “One 9” yazili kazak kullandigi ve ayni kasklari taktigi tespit edildi. Yapilan incelemede zanlilarin 22 yasindaki Tolga K. ve 23 yasindaki Atahan P. oldugu belirlendi.

Motosiklet hirsizlari Kagithane polisinden kaçamadi

Sahislari yakin takibe alan polis ekipleri, geçtigimiz Cuma günü saat 23.00 siralarinda Büyükdere Caddesi üzerinde bir araca bindiklerini gördü. Bunun üzerine araca yaklasan Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, sahislari gözaltina almak istedi. Ancak Atahan P. araçtan inerek kaçmaya baslamasi üzerine kovalamaca yasandi. Kisa süreli kovalamaca sonucunda sahis kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Araçta yapilan aramada kapi boslugunda ruhsatsiz tabanca, çift eldiven ve sirt çantasi ele geçirildi. Sahislarin kaldiklari evde de arama yapan polis ekipleri, “One 9” yazili kazak ve çift ayakkabi ele geçirdi.

Emniyette 85 adet suç kayitlari ortaya çikti

Aramalarin ardindan ele geçirilenlerle birlikte emniyete götürülen 2 hirsiz, burada yapilan sorgularinda suçlamalari reddetti. Ancak zanlilarin karistiklari olaylarda üstlerinde olan ve güvenlik kamera görüntülerine yansiyan kiyafetleri, motosiklet kasklari ve ayakkabilari evlerinde bulundu. Sahislarin emniyette çesitli hirsizlik suçlarindan dolayi toplamda 85 suç kaydinin oldugu ortaya çikti.

Emniyette islemleri tamamlanan Tolga K. ile Atahan P. polis ekipleri tarafindan adliyeye sevk edildi. Hirsizlar çikartildiklari mahkemece adli makamlar tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sahislarin hirsizlik yaptigi ve kiskivrak yakalandiklari anlar ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Öte yandan sahislarin çaldiklari motosikletleri ve aynalari sattiklari ortaya çikti.
Kaynak: İHA