Kayseri Büyüksehir Belediyesince Düzenlenen Hikaye Yarismasi Sonuçlandi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil besincisi gerçeklestirilen hikaye yarismasinin sonuçlari açiklandi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, okur-yazarliga destek olmak ve tesvik etmek amaciyla düzenlenen yarismaya 1877 hikaye katildi.

Yarismada birinciligi "Son Kahve" adli hikayesi ile Nur Bingöl, ikinciligi "Takim Elbise" adli hikayesiyle Harun Dogruyol, üçüncülügü ise "Hiiiiç" adli hikayesiyle Sule Kelesoglu kazandi.

Bekir Göl, "Gün Agrimasi", Hüseyin Gündüz "Bir Puslu Panorama", Gökçe Fidan "Geçmisin Besigindeki Gelecek" adli eserleriyle de mansiyona layik görüldü.

Yarismanin sonucu jüri üyelerinin de katildigi toplanti ile duyuruldu. Toplantiya, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Büyüksehir Belediyesi Kültür Sosyal Isler Daire Baskani Salih Özgöncü, Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kiliç, Prof. Dr. Mehmet Narli, hikayeci yazarlar Necip Tosun, Cemal Sakar, Güray Süngü, Abdullah Harmanci, Nurkal Kumsuz ve Hüdaverdi Aydogdu katildi.

Toplantida bir konusma yapan Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Kayseri'nin kültür hayatinda da marka bir sehir oldugunu, yasanilabilir kentler arasinda en iyi seviyeye gelebilmek için her alanda çalismalar yaparken, kültürel, sportif, çalismalara da imza attiklarini belirtti.

Daha sonra yapilacak ödül töreninde birinciye 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin ve 3 adet mansiyon ödülü 1000'er lira olmak üzere toplam 18 bin lira yarismacilara verilecek.

Kaynak: AA