Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Soyer'den Sebeke Suyundaki Sorunla Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Sorun yine bir bardak suda kopartilan firtina gibi. Yani sadece klor dozajiyla ilgili bir sorun. O da çok kisa sürede giderildi'

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, dün Gaziemir ve Buca ilçelerinde sebeke suyundan kötü koku gelmesi ve gece saatlerinde sebeke suyu nedeniyle fenalastiklarini iddia edenlerin hastanelere basvurmasiyla ilgili, "Sorun yine bir bardak suda kopartilan firtina gibi. Yani sadece klor dozajiyla ilgili bir sorun. O da çok kisa sürede giderildi." dedi.

Soyer, Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'u kabulünün ardindan gazetecilerin içme suyu sebekesinde yasanan sorunla ilgili sorularini yanitladi.

Sorunun abartildigini öne süren Soyer, "Sorun yine bir bardak suda kopartilan firtina gibi. Yani sadece klor dozajiyla ilgili bir sorun. O da çok kisa sürede giderildi zaten. Arizaya iliskin çok sayida haberle karsilastim. Yok hastaneler doldu, yok insanlar... Hiçbiri dogru degil. Baktirdik hastanelere de böyle bir problem yok. Ama tabii ki bu tür teknik arizalarin insan sagligi için tehdit olabilecegini düsündügümüz için de çok daha titiz ve hassas davranmaya devam edecegiz." açiklamasinda bulundu.

- "Toksik tani yok"

IZSU Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada da klorlama ünitesindeki ariza nedeniyle dün Izmir'in bazi ilçelerinde sebeke suyunda kokuya neden olan degisim yasandigi, bunun insan sagligini etkileyecek bir durum yaratmadigi belirtildi.

Açiklamada, su bilgilere yer verildi:

"20 Haziran Pazar günü 02.00 ile 05.00 arasinda Tahtali Barajinin suyunun aritilarak kente verildigi Görece Içme Suyu Aritma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kismi bir teknik ariza meydana gelmis, bu sirada suyun tat ve dokusunu etkileyen ancak saglik yönünden zarar içermeyen bir durum olusmustur. Gaziemir, Karabaglar ve Buca'nin bir kismini etkileyen sorun saat 05.00 itibariyla kaynagindan çözülmüstür. Bu saatten sonra sebekeye koku ve tat yönünden sorun içermeyen su verilmeye baslanmistir. 3 saatlik sürede sebekeye giren su ise gereken önlemler alinarak tahliye edilmistir."

Sorunun yasandigi saatler içinde çesitli noktalardan su numuneleri alindigi ve kurum akredite laboratuvarlarinda testler yapildigi ve insan sagligina zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmadiginin belirtildigi açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Bununla birlikte Il Halk Sagligi Müdürlügümüzle yaptigimiz görüsmeler neticesinde hastaneye basvuran vatandaslarimizda su kullanimi sebebiyle toksik veya enfeksiyon tanisi tasiyan herhangi bir vaka tespitinin bildirilmedigi ögrenilmistir. Böyle bir olumsuzlugun tekrarlanmamasi adina gerekli idari ve teknik önlemler kurumumuzca alinmistir."

Kaynak: AA