Esenyurt Polis Merkezi'nde Bir Kisinin Ölümüyle Ilgili Istanbul Valiliginden Açiklama Açiklamasi

'Istanbul Il Emniyet Müdürlügümüzce 06.06.2021 tarihinde basin açiklamasi yapilmistir. Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan konuya iliskin adli sorusturma baslatilmis ve bugün basin açiklamasi yapilmistir' 'Belirtilen açiklamalar disinda herhangi bir basin açiklamasi yapilmamistir. Baslatilan idari ve adli sorusturmalar devam etmektedir'

Istanbul Valiligi, Esenyurt ilçesinde 5 Haziran'da meydana gelen kavga olayi ve sonrasinda yasananlarla ilgili olarak idari ve adli sorusturmalarin devam ettigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, bir kisinin Esenyurt Polis Merkezi'nde hayatini kaybettigi iddialarina iliskin, "Esenyurt ilçemizde 05 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 22.00 siralarinda meydana gelen kavga olayi ve sonrasinda yasananlarla ilgili olarak, Istanbul Il Emniyet Müdürlügümüzce 06.06.2021 tarihinde basin açiklamasi yapilmistir. Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan konuya iliskin adli sorusturma baslatilmis ve bugün (21.06.2021) basin açiklamasi yapilmistir. Yukarida belirtilen açiklamalar disinda herhangi bir basin açiklamasi yapilmamistir. Baslatilan idari ve adli sorusturmalar devam etmektedir" denildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügünce 6 Haziran Pazar günü yapilan açiklamada su ifadelere yer verilmisti:

"Esenyurt ilçemiz Akevler Mahallesi'nde 05.06.2021 Cumartesi günü saat 22.00 siralarinda kavga olayina karisan ve karsilikli sikayetçi olan 4 sahis, haklarinda islem yapilmak üzere Polis Merkezine sevk edilmistir. Sahislarin çalistiklari is yeri yöneticisi B.Y. isimli sahis da Polis Merkezine gelerek kavgaya müdahil olmus ve hakkinda islem yapilmak üzere bekleme odasina alinmistir. Odada bekletildigi sirada fenalasan B.Y. isimli sahis, 112 Acil Saglik ekiplerimizin tüm müdahalesine ragmen kurtarilamayarak vefat etmistir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir."

Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan bugün yapilan açiklamada ise Esenyurt Merkez Polis Karakolu'nda hayatini kaybeden B. Y.'nin ölümüyle ilgili sorusturma baslatildigi belirtildi.

Cumhuriyet Savciliginin ayni gün polis merkezindeki güvenlik kamerasi kayitlarini temin ederek sesli ve görüntülü materyallerle olay yeri incelemesini yaptigina yer verilen açiklamada sunlar kaydedildi:

"Ölen sahisla ilgili adli muayene yapilmis olup ölüm sebebi ve zamaninin tespiti için Adli Tip Kurumuna sevk edilmistir. Olayla ilgili olarak polis merkezinde görevli tüm polisler, bekçiler ve sivil vatandaslar olmak üzere olay mahallinde bulunan tüm kisilerin ifadelerine basvurulmustur. Güvenlik kamera kayitlariyla ilgili teknik analiz ve Adli Tip Kurumundaki detayli inceleme devam etmekte olup, sorusturma tüm yönleriyle arastirilmak suretiyle titizlikle sürdürülmektedir."

Kaynak: AA