CHP Genel Baskan Yardimcisi Ilgezdi, Beraberindeki 37 Milletvekiliyle Erzurum'da Esnafi Ziyaret Etti Açiklamasi

'Dertleri dinlemek için Askale'den, Yakutiye'ye uzanan bu tertemiz cografyayi karis karis gezecegiz. Yüregi güzel dadaslarimizla hasret giderecegiz, kucaklasacagiz'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi, beraberindeki 37 milletvekili ile kentin sorunlarini degerlendirmek için çesitli temas ve ziyaretlerde bulunmak için geldigi Erzurum'da esnaf ziyaretinde bulundu.

Gamze Akkus Ilgezdi, çesitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere 37 milletvekiliyle geldigi Erzurum'da partisinin il baskanligini ziyaret edip çikista basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ilgezdi, Erzurum'a önem verdikleri için 37 milletvekili, parti meclisi üyeleri, yüksek disiplin kurulu üyeleri ve Türkiye'nin çesitli sehirlerindeki Erzurumlu belediye meclis üyeleriyle sehre geldiklerini aktardi.

Kendisinin de Erzurumlu ve dadas kizi oldugunu animsatan Ilgezdi, "Dertleri dinlemek için Askale'den, Yakutiye'ye uzanan bu tertemiz cografyayi karis karis gezecegiz. Yüregi güzel dadaslarimizla hasret giderecegiz, kucaklasacagiz. Kentin en büyük sorunu istikrarli issizlik. Kalkinmaya yönelik özendirici tedbirler yeterli degil. Cazibe merkezleri projesi var ama Erzurumlu yeterince faydalanamiyor." dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ilgezdi, üretimsizlik, yatirim eksikligi ve siyasi çekismelerin Erzurumlu gençlerin gelecegini kararttigini savundu.

Erzurum'dan batidaki illere genç nüfus göçünün yüksek olduguna dikkati çeken Ilgezdi, sözlerini söyle sürdürdü:

"Erzurum'un genç bir nüfusu var. Bu bakimdan Türkiye'de 11. sirada yer aliyor. Ancak Erzurum, genç nüfusun bu potansiyelini degerlendiremiyor. Erzurum'daki sanayi sektörünün istihdam içindeki payi yalnizca yüzde 11 ve tablo bu olunca gençler çareyi gurbette ariyor. Dolayisiyla önceligimiz kent genelindeki genç issizligini bitirmeye yönelik projeler gelistirmek olacak. Veriler, il nüfusunun yüzde 80'inin geçim kaynagi olan tarim ve hayvanciligin bittigini gösteriyor. Seker Fabrikasi, Erzurum için can damariydi, özellestirildi, pancar üreticisi kaderine terk edildi. Bu yil kuraklik çiftçimizi çok kötü vurdu. Bugdayin yüzde 95'i kurudu. Çiftçimiz ekmek yapacak bugdayi bulamaz hale geldi."

Ilgezdi, bölgenin parlayan yildizi ariciligin da kuraklik yüzünden zarar gördügünü, bal veriminin düstügünü söyledi.

- "Erzurum'da turizm tesviklerinin artirilmasi gerekir"

Erzurum'u bacasiz sanayinin merkezi haline getirmek için turizm tesviklerinin artirilmasi gerektigini belirten Ilgezdi, sunlari kaydetti:

"Palandöken dünyadaki 41 kayak merkezi arasinda 18. sirada yer aliyor. Türkiye'nin Alpleri olarak nitelendirilen Erzurum bu siralamayi hak etmiyor. Erzurum'u dünya klasmaninda ilk 5 arasina nasil sokariz, bunu da konunun paydaslariyla konusacagiz. 'Bu cografyada 6 ay beyaz, 5 ay ayaz, 1 ay yazdir' derler. Böyle olunca da dogal gaz cayir cayir yanar. Yanmasina yanar ama Erzurumlu da, 'Atesinde issinamadih, dumaninda bogulirih' diyor. Dogal gaza vergi indirimi yapilirsa bu sorun ortadan kalkar. Mecliste bu konunun takipçisi olacagiz. Erzurum dogunun baskentiydi. Görünen o ki sorunlarin da baskenti olmus."

Ilgezdi, Erzurum'un, dünyanin nadir transit ticaret sehirlerinden birisi oldugunu ve hizli tren projesinden kentin üvey evlat muamelesi görmek yerine, en kisa sürede yararlanmasi gerektigini dile getirdi.

- CHP heyeti esnaf ziyaretinde bulundu

Genel Baskan Yardimcisi Ilgezdi ve CHP heyeti, daha sonra kentin islek yerlerinden Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyareti yaparak, vatandaslarla görüstü.

Ilgezdi daha sonra beraberindekilerle Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Lütfü Yücelik ile görüstü.

Kente gelen CHP milletvekilleri, gruplar halinde gidecekleri ilçeleri ziyaret edip halkin sorunlarini dinleyecek.
Kaynak: AA