Bilgehanelerdeki Hafizlik Hazirlik Ögrencilerinin Basarisi

Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehanelerde, Hafiz Imam Hatip okullarina gitmek isteyen ögrenciler için hafizlik hazirlik egitimleri sürüyor.

Belediyeden yapilan yazili açiklamada, Bilgehanelerde egitim gören 7-14 yas arasi ögrencilerin ders destek programlari, atölye ve etkinliklerinin salgin nedeniyle çevrimiçi olarak yapildigi belirtildi.

Açiklamada ifadesine yer verilen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Hafiz Imam Hatip okullarina gidebilmek için ilkokul 4. siniftan sonra Bilgehanelerde bir yil boyunca hafizlik hazirlik egitimi alan 56 ögrencinin sinavda sorumlu olduklari tüm ezberleri, mahreç egitimleri ile Tarih, Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe derslerinden sorumlu olduklari kisimlari basariyla tamamladigini paylasti.

Ögrencilerin tamaminin egitimin ardindan girdikleri Mustafa Büyükkaplan Hafizlik Imam Hatip Okulu'nun yazili ve sözlü sinavlarini basariyla geçerek hafizlik egitimi almaya hak kazandigini kaydeden Altay, "Tüm ögrencilerimizi, ailelerini ve ögretmenlerini tebrik ediyorum. Allah hafizliklarini tamamlamayi ve ömür boyu yasamayi nasip etsin." ifadesini kullandi.

Açiklamada Bilgehanelerin, yaz etkinlikleri kapsaminda birçok atölye, etkinlik, milli ve manevi egitimi yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçeklestirecegi bilgisine de yer verildi.

Kaynak: AA