Bakan Yanik. 'Aile Egitim Programi'ndan 2,2 Milyon Kisi Yararlandi'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, ailelerin temel yasam becerilerini gelistirmelerine yönelik hazirlanan Aile Egitim Programi (AEP) kapsaminda ‘aile egitimi ve iletisim’, ‘hukuk’, ‘iktisat’, ‘medya’ ve ‘saglik’ alanlarinda vatandaslara egitimler verdiklerini belirterek, aileyi güçlendirme amaciyla düzenledikleri egitim programindan 2,2 milyon kisinin yararlandigini açikladi.

Bakan Yanik. 'Aile Egitim Programi'ndan 2,2 Milyon Kisi Yararlandi'
AEP ile ailelerin güçlendirilmesi, ailelerin sahip olduklari imkanlari daha iyi kullanabilmeleri, aile degerlerinin korunmasi ve gelecek nesillere aktarimini amaçladiklarini aktaran Bakan Yanik, il müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezleri araciligiyla bu egitimleri ücretsiz olarak ailelere sunduklarini belirtti.

Bakan Yanik, “Egitim ailede baslar anlayisiyla hayata geçirdigimiz programimiz kapsaminda yaklasik 1,1 milyon kisi iletisim alaninda, 495 bin kisi saglik alaninda, 168 bin kisi medya alaninda, 245 bin kisi hukuk alaninda ve 198 bin kisi de iktisat alaninda egitim aldi” dedi.

Aile, egitim ve iletisim, hukuk, iktisat, medya, saglik alanlari ve 28 modülden olusan AEP, ailelerin egitim ihtiyaçlari dikkate alinarak hazirlandi. Aile egitimi ve iletisim alaninda yer alan 7 modülle aile hayatinin farkli dönemlerinde yasanabilecek sorunlar hakkinda bilgi vermek ve bu sorunlarin çözümüne hizmet edecek farkindalik ve becerilerin kazandirilmasi amaçlanirken; hukuk alaninda yer alan 5 modülle aile ile ilgili hukuk bilgisinin en sade ve anlasilir dilde aktarilmasi, bu sayede aile bireylerinin hak ve ödevleri konusunda farkindaliklarinin artirilmasi hedefleniyor.

Iktisat alaninda yer alan 5 modülle iktisadi süreçlerle ilgili ailelere farkindalik kazandirmak, ailelerin mevcut iktisadi kaynaklarini verimli ve etkili kullanabilmesini saglamak, ev harcamalari ve tüketimlerini ihtiyaca uygun olarak yapabilmeleri konusunda destek verilirken; medya alaninda yer alan 4 modülle ise medya imkânlarindan en üst seviyede faydalanmalarina ve gelebilecek zararlari da en aza indirebilecek bilgi ve beceriye sahip olmalarina katkida bulunulmasi amaçlaniyor.

Saglik alaninda yer alan 7 modülle aile sagligini korumaya ve gelistirmeye, ailenin yasam kalitesini yükseltmeye katkida bulunmak, hastaliklarla daha etkin mücadele etmek, saglik maliyetlerini en aza indirerek ve verimliligi artirarak toplumun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA