Atatürk'ün Eskisehir'e Ilk Gelisinin 101'Inci Yil Dönümü Törenle Kutlandi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskisehir'e ilk gelisinin 101'inci yil dönümü dolayisiyla tören yapildi.

Tören öncesinde kamu ve özel kuruluslara ait binalara, is yerlerine, caddelere ve sokaklara Türk bayragi ve Atatürk posterleri asildi.

Vilayet Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk birakilmasinin ardindan saygi durusunda bulunulan törende, Istiklal Marsi okundu.

Törene, Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen, Garnizon Komutani Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Eskisehir Milletvekili Harun Karacan ile diger ilgililer katildi.

Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Murat Burgaç, günün anlam ve önemini anlatan bir konusma yapti. Tören, Atatürk resimlerinden olusan serginin gezilmesiyle sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM açildiktan sonra 21 Haziran 1920'de beraberinde Milli Savunma Bakani Fevzi (Çakmak) Pasa ve Genelkurmay Baskani Albay Ismet (Inönü) ile tren istasyonuna gelmis, Yunan taarruzunun aldigi vaziyeti, sinif arkadasi ve Bati Cephesi Komutani Ali Fuat (Cebesoy) ile burada görüsmüs, ayni gece Ankara'ya hareket etmisti.

Kaynak: AA