Arif Balkanay'dan Bir Roman; 'Anka Kusu - Karci Dagi Efsanesi'

Denizli’nin taninmis mimarlarindan Arif Balkanay, ikinci kitabinda bir romanla okuyucularinin karsina çikti. Balkanay, “Anka Kusu-Karci Dagi Efsanesi” adli roma için imza günü düzenledi.

Arif Balkanay'dan Bir Roman; 'Anka Kusu - Karci Dagi Efsanesi'


Söylesiyle baslayan imza gününde Balkanay’in romanda kullandigi yazim dilinin yumusakligi, cümlelerin siirselligi, doga ve çevre betimlemeleri, karakterlerin ve kurgunun güçlülügü övgüyle islendi. Yasar Kemal’in yazim diline benzetilmesi üzerine Balkanay; “Ülkemizin en önemli yazari olan Yasar Kemal ile yan yana adimin anilir bile olmasi benim için büyük bir övünç kaynagidir. Ama edebiyat alaninda daha yolun basinda oldugumu biliyorum” dedi.



Anka Kusu- Karci dagi Efsanesi romaninin bas karakteri “Müdür Fahri” çok konusulan konulardan biri oldu. Onun bir baba olarak yaptiklari, bir toplumsal önder olarak yasadiklari, arka fonda Denizli ve Türkiye manzaralari adeta katilimcilarin gözünde canlandi. Balkanay; “Bu Pazar babalar günü. Madem ki Müdür Fahri’yi konusuyoruz, tüm çocuklara önerim; babalarina bu romani hediye etsinler. Ya da tüm babalar çocuklarina hediye etsin. Okuduklarinda inaniyorum ki; her biri bir Anka Kusu gibi küllerinden yeniden dogacaklar. Kendilerini çaresiz, yapayalniz hissettikleri su günlerde silkinip ayaga kalkacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA