Alman Sendikasi, Amazon Isçilerini Prime Day Indirim Günlerinde Greve Çagirdi

Almanya'nin en büyük sendikalarindan Birlesmis Hizmet Sektörü Sendikasi (Ver.di), ABD'li Amazon'u daha iyi ücret ve çalisma kosullarina zorlamak için sirketin 7 deposundaki isçileri bugünden itibaren 3 günlük bir greve gitmeye çagirdi.

Ver.di tarafindan yapilan açiklamada, Amazon ile daha iyi ücret ve çalisma kosullari için kampanyanin bir parçasi olarak bugünden itibaren Almanya'daki 7 depoda küresel Prime Day indirim günleri ile ayni zamana denk gelen 3 günlük bir greve gitme çagrisi yapildigi belirtildi.

Açiklamada, Amazon'un depolarinda çalisan isçilerin müsteri yogunlugu ile basa çikmak zorunda kaldiklari, isçilere ek is yükü için bir kurus ödeme yapilmadigi iddia edildi.

Almanya, ABD'den sonra Amazon'un en büyük pazari olarak dikkati çekerken, Ver.di, düsük ücret ve çalisma kosullari nedeniyle 2013'ten beri Almanya'da Amazon'a karsi grevler düzenliyor.

Amazon, Almanya'daki depolarinda yeni baslayanlar için Temmuz 2021’den itibaren saat basina 12 avro ödeyecegini, bu ücretin 2022 sonbaharindan itibaren 12,50 avroya çikarilacagini duyurmustu.

Amazon Prime Day etkinlikleri, yaz dönemindeki satislari artirmak için bugün ve yarin gerçeklestiriliyor. Amazon, bu yil gerçeklestirdigi Prime Day ile 20 ülkedeki Prime üyelerine 2 milyonu askin firsat sunuyor.

Kaynak: AA