Rektör Aksoy, 'Okulumda Kanpanya Var' Etkinligine Katildi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Ömer Cemile Güler Imam Hatip Ortaokulunda düzenlenen “Okulumda KANpanya Var” adli etkinlige katildi.

Rektör Aksoy, 'Okulumda Kanpanya Var' Etkinligine Katildi
Konya Il Milli Egitim Müdürlügü ve Kizilay’in ortaklasa yürüttügü “Okulumda KANpanya Var” adli program, Ömer Cemile Güler Imam Hatip Ortaokulunda gerçeklestirildi.

Programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ilhan Çiftci ile Konya Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Okan Tekkalan, Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar, veliler ve ögrenciler katildi.

Konya Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi’nin seslendirdigi marslarin ardindan program, Uluslararasi Mevlana Imam Hatip Lisesi ögrencisi Ali Faruk’un Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.

“Hedef, kan bagisinda farkindalik olusturmak”

Kizilay Konya Kan Bagisi Merkezi Kampanya Koordinatörü Özlem Arslan Kuru, “Okulumda KANpanya Var Projesi, Konya Insan Mektebi çatisi altinda devam ediyor. Yaklasik bir buçuk yildir süren kampanya ile çocuklarda ve velilerde kan bagisi konusunda farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Yarinin bagisçilarini da kazanmayi hedefliyoruz. Bu çalismalarla birçok kisiyle iletisime geçiyoruz. Velilerin yogun bir sekilde katildigini görüyoruz. Senlik havasinda devam ediyor” seklinde konustu.

Ömer Cemile Güler Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Sami Dogru da konusmasinda “Okulumda KANpanya Var” etkinligine destek veren kurum ve kuruluslara tesekkür etti.

Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar da, “Hedefimiz, hayat kurtarmanin en kestirme yolu olan kan bagisini, velilerle birlikte toplumda farkindalik olusturmak suretiyle artirmak. Her yil tekrar eden kampanyalarla kan bagisini aliskanlik haline getirmek. Hemen hemen her gün bir okulda kan bagisi kampanyasi düzenleniyor. Kan bagislari artik senlik havasinda gerçeklestiriliyor. Emek verenlere tesekkür ediyorum” dedi.



Siyer-i bilgi yarismasinin ödülleri verildi

Programda daha sonra velilere yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi bilgi yarismasinda dereceye girenlere ödülünü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Okan Tekkalan ve Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar takdim etti. Ögrencilerin hazirladigi sergiyi gezerek hazirlanan projeler hakkinda bilgi alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Kampanyaya kan bagisi yaparak destek veren velilerimize, Il Milli Egitim Müdürlügüne ve Kizilay’a tesekkür ediyorum. Toplumsal farkindalik olusturmak adina bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi son derece önemli. Bizler de Selçuk Üniversitesi olarak bu tarz etkinlikleri destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte Üniversitemiz bünyesinde Kizilay Kan Merkezi aktif bir sekilde çalismalarina baslayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA